Sebze fidelerinin yetiştirilmesinde kullanılan plastik tüplerin içerisine saklanan 250 bin TL değerindeki 62 bin paket kaçak sigarayı taşıyan kamyon polisin dikkatinden kaçamadı. Erzincan Polisi dün akşam saatlerinde sigara kaçakçılarına yönelik başarılı bir operasyona daha imza attı. Sigara kaçakçılarının kullandığı yeni yöntem Erzincan Polisi'nin dikkati sayesinde ortaya çıktı. Sebze ve meyve fidesi yetiştirilmesi için kullanılan plastik tüplerin içerisine gizlenen 62 bin paket kaçak sigara yakalandı. 

Erzincan - Erzurum Karayolu üzerinde yol uygulaması yapan Erzincan Emniyet Müdürlüğü'ne bağlık kaçakçılık ve organize işler şubesi ekipleri, akşam saatlerinde şüphe üzerine bir kamyonu durdurdu.

Araçta yapılan ilk incelemede şüpheli bir şeye rastlanılmazken, sürücünün çelişkili ifadeler vermesi ve kamyonun kasasında narkotik köpeği ile yapılan aramada, siyah poşetler içerisinde sebze ve meyve üretiminde kullanılan plastikler tüpler olduğu tespit edildi. İnceleme sırasında bu tüplerin içerisinde özel olarak yerleştirilmiş çok sayıda kaçak sigara paketi olduğu ortaya çıktı.

Kaçak sigara taşımak için özel olarak hazırlandığı belirlenen plastik tüplerin ortasına açılan bölüme yerleştirilen kaçak sigaralar batı illerine taşınırken, polisin dikkati sayesinde yakalandı.

Olayla ilgili kamyon sürücüsü T.T gözaltına alınırken, araç ise Erzincan Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürülerek burada detaylı arama yapıldı.

Çalışmalara katılan Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, kaçakçıların kullandığı yöntemi basın mensuplarına uygulamalı olarak gösterdi.

Tüzel burada yaptığı açıklamada, kaçakçılık suçlarına karşı Erzincan Polisi'nin başarılı çalışmalara imza attığının altını çizerek; "İlk defa ve ilginç bir kaçakçılık ile karşı karşıya kaldık. Seralarda kullanılan plastik maddeler kesilerek ortası açılmış ve sigaralar buraya yerleştirilmiştir. Ekiplerimizin dikkatli emareleri sonucunda bu kaçakçılık ortaya çıkarılmıştır. Kaçakçılıkla mücadelemiz her zaman olduğu gibi devam edecektir. Devletimizin bize tanıdığı imkanlar doğrultusunda bu yönde çalışmalarımız sürecektir" dedi.