Edinilen bilgiye göre olay, Ümraniye Şile Yolu'nda meydana geldi. Cumhur Devrim yönetimindeki 34 FY 7189 plakalı araç, saat 10.30 sıralarında Şile istikametine seyrederken yolda taşa çarptı. Çarpma sonucunda lastikleri yarılan aracı emniyet şeridine çeken Devrim ve yanındaki arkadaşı Ömer Faruk Hacıosmaoğlu aracın lastiklerini değiştirmeye başladı. Bu sırada olayı gören 5751 kod nolu trafik ekibi kaza yapan aracın yanına gelerek vatandaşlara yardım etmeye başladı. Erdal Takmaz isimli polis memuru, emniyet şeridindeki araca kaza raporu tuttu.

Bu sırada emniyet şeridinden gelen 34 SOY 78 plakalı araç vatandaşlara yardım etmeye çalışan Takmaz'a çarptı ve durmadan yoluna devam etti. Hacıosmanoğlu ve Devrim'i sıyıran aracın çarptığı trafik polisi Erdal Takmaz'ın bacağı kırıldı. Cumhur Devrim hemen olay yerine sağlık ve polis ekibi çağırdı. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralı trafik polisi Takmaz'a ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Acı içinde kıvranan Takmaz'ın elinden tutan Ömer Faruk Hacıosmanoğlu da yaralı polis memuruna moral vermeye çalıştı. Bacağının kırıldığı anlaşılan trafik polisi Erdal Takmaz ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yandan, arkadaşlarının kaza yaptığını öğrenen çok sayıda polis memuru olay yerine geldi. Takmaz'a çarparak kaçan aracın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bir görgü tanığı arkadaşlarının kaza yaptığını ifade ederek, ''Polis memuru geliyor ve rapor tutuluyor. Rapor tutulurken beyaz bir araç hızla emniyet şeridine giriyor. Diğer arkadaşları sıyırdıktan sonra polis memuruna vurup kaçıyor'' şeklinde konuştu.