TDP Şube Müdür Vekili Yahya Çolak, ilçelerden gelen misafir öğrencileri Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde karşılamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Çolak, "Bu zamana kadar hiç sinemaya gitmemiş bu imkânı bulamamış kırsal kesimdeki öğrencilerimizi sinemayla buluşturuyoruz. Bu çerçevede Kağızman'dan 155 öğrencimiz ve 11 öğretmenizi ilk etapta davet ettik, böylelikle sinemayla tanışmalarını sağladığımız öğrencilerimizin aynı zamanda tarihe kısa bir yolculuk yapmalarını ve geçmiş ile bütünleşerek geleceğe daha emin adımlarla yürümelerini istiyoruz. Biraz önce Kağızman kaymakamımız Şuayip Gürsoy ile görüştük çalışmalarımızdan ötürü memnuniyetlerini ifade ettiler. Organizasyonumuz devam ediyor. Selim Kaymakamlığımızın öncülüğünde 275 öğrencimizi de bugün ağırlayacağız. Bu etkinlikler Toplum Destekli Polislik hizmeti faaliyetleri kapsamında devam edecektir." dedi.

Öğrencilerden Kağızman İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tansu Demirkan, Kağızman İlçe Kaymakamı Şuayip Görsoy başta olmak üzere, emniyet görevlileri ve öğretmenlerine teşekkür ederek, "Film güzeldi etkilendim. İnsanın ecdadını, tarihini, sinemada görmesi, tanıması, farklı ve güzel bir duygu." diye konuştu.

Bir diğer öğrenci Merve Besen ise sıcak karşılamaları ve ikramlarından ötürü emniyet mensuplarına teşekkür ederek, "Bu gün benim bir ilki yaşamama aracı oldular. Sinemaya daha önce hiç gitmemiştim, ekranın büyüklüğü beni etkiledi, filmi seyrederken çok korktum." diye konuştu.

Öğrencileri Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde karşılayan TDP şubesi memurları, filmin ardından öğrencileri ilçelerine uğurladı.