'O full çeker, seni kaybetmek istemiyoruz!'

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, memleketi Yalova'da bayramlaşma törenine katıldı. Uygulama Oteli"ndeki törende konuşan İnce, “Bu ülkede sorular, paralar, oylar, her şey çalınıyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu eleştirmeye devam eden İnce, “Ben kendisine Twitter'da "KPSS'ye birlikte girelim kaybeden istifa etsin" dedim. Arkadaşlar, "O full çeker, sorular zaten onun cebine gelir. Sakın iddiaya girme, seni kaybetmek istemiyoruz" dediler” diye konuştu.
İnce, sert eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“Biliyorsunuz Polis Meslek Yüksekokulu"nun sınavı iptal edilmişti. Sonra KPSS Eğitim Bilimleri iptal edildi. Yani bu ülkede sorular çalınıyor artık. Bu iktidar döneminde. Büyük Millet Meclisi"nde oylar çalınıyor. Milletin parası çalınıyor. Her şey çalınıyor, oylar gidiyor, paralar gidiyor, sınavlar gidiyor. Ama bunlar olurken Milli Eğitim Bakanı hiç sesini çıkarmıyor, hiç konuşmuyor. 300 bin atanamamış öğretmen mağdur, bakanda tık yok. Sözleşmeli öğretmenlere verdiği bir söz var. Bunu yerine getirmedi. Ben de dün Twitter'dan "Sayın Bakan'la birlikte KPSS'ye girelim. Hangimiz düşük puan alırsa o istifa etsin" dedim. Kendine güveniyordur. Ama Twitter"a yanıt yazan bazı arkadaşlarımız "Sakın girme böyle bir iddiaya. Seni kaybetmek istemiyoruz. Çünkü o soruların hepsini yapar" demiş. Bunun ne demek olduğunu biliyorsunuz zaten. Full çekenler vardı biliyorsunuz. "O full çeker, sorular önceden onun cebine gelir" diye bana mesaj yazmışlar. Ben iddiamın arkasındayım. Cumhuriyet tarihinin en yeteneksiz bakanıyla karşı karşıyayız. Milli eğitim sorunları hiç bu kadar ortalığa dökülmemişti. Milli eğitim hiç bu kadar basiretsiz yönetimle yönetilmemişti. Ayrıca öğretmenlerin cep telefonlarına mesaj göndermiş. Nereden aldı bu cep telefonu numaralarını? Oysa biz şunu istemiştik; Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu öğretmenlere bir mektup yazacaktı Öğretmenler Günü kutlamasıyla ilgili. Biz öğretmenlerin telefon numarasını istemedik, ev adresini istemedik. Biz öğretmenlerin okullardaki listelerini istedik, okul müdürlüklerine mektup gönderecektik. Bunu dahi bizden esirgedi. İşte Türkiye"nin nasıl bir diktatörce yönetildiğinin en güzel kanıtıdır bu. Bize bunu vermedi. Ama herkesin eline geçebiliyor bu.”