Canaydın, Polat"ın savaş açtığı Özgener"e destek verdi... Seçim ekibi ise artık Öztürk"e çalışıyor.

G.SARAY"IN Futbol Federasyonu ile girdiği sert tartışmada son noktayı eski başkan Özhan Canaydın koydu. Adnan Polat ve yönetiminin, Özgener federasyonu ile yaptığı kavga Canaydın"ı Bursa"dan İstanbul"a getirtti. Polat"ın “Bizim maçımıza gelmesinler. Biz de Milli Takım maçlarına gitmeyeceğiz” diyerek daha da gerdiği ortam iki kurum arasındaki ilişkiye zarar vermeye başlamıştı. Bunun üzerine Canaydın Bursa"dan gelip Türkiye-İspanya maçına gitti ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener"in yanına oturdu. Bu durum “Canaydın"dan Polat"a darbe” olarak yorumlandı. Canaydın, Haluk Ulusoy federasyonunun devrilmesinde de rol oynamıştı.

G.SARAY"DA iç dengeler ise yerinden oynamaya başladı. Canaydın"ın Özgener"e verdiği bu desteğin arkasında başka bir gerçek daha var. G.Saray kongrelerinde sürekli Canaydın ile birlikte hareket eden liseli bir grup da uzun süredir 2010 seçimlerinde aday olması beklenen Adnan Öztürk lehine çalışmalara başladı. Çünkü Canaydın, Uludağ"da kendisini destekleyen G.Saraylılar"a verdiği teşekkür yemeğinde bir sonraki başkan olarak Adnan Öztürk"ü işaret etmişti.

BUTRAGUENO İLE ANLAŞTI

ÖZTÜRK cephesinde ise ilginç gelişmeler var. TVE"ye Türkiye-İspanya maçında yorum yapmak için İstanbul"a gelen Emilio Butragueno ile görüşen Adnan Öztürk 2010 seçimlerinde başkan olursa ünlü İspanyol futbol adamı ile çalışmak için anlaştı. Butragueno"yu Futbol AŞ"nin başına geçirmeyi planlayan Öztürk tüm sportif yetkileri de Real Madrid"in eski ünlü golcüsüne devredecek. Butragueno Real"de başkan yardımcılığı görevini de üstlenmişti.