Futbolcuların alacaklarından 23 milyon doları ödemeyen Polat’ın bıraktığı enkaz için yeni yönetim, tam 19 milyon dolarlık bir ödemeyle borcu 4’e indirdi. Toplamda ise yıldızlar için kasadan 21 milyon $ çıkardı.

MALUM, futbolumuzun en büyük yarası son zamanlarda yaşanan şike soruşturması.. 3 Temmuz sabahı başlayan bu süreçte taraftarlar, futbolcular, teknik adamlar ve yöneticiler çok büyük sıkıntılar çektiler.. Hatta futbolumuza ilgi öyle bir azaldı ki, play-off gibi yeni formüller üretmek zorunda kaldık.

PEKİ kulüpler bu şike soruşturmasından maddi olarak nasıl etkilendi. İşte bizim aklımıza gelen bu soru sonrası ülke futbolumuza yön veren 4 Büyükler’in futbolcularına ödeme yapıp yapamadığını merak ettik. Ve sarıldık telefona.

7 DAHA ÖDENECEK

HER kulüp bir şekilde ‘çorbayı kaynatıyor’ ama özellikle geçen sezondan ağır yaralı olan G.Saray yönetimi, burada tebriği hakediyor. Çünkü eski başkan Adnan Polat’ın bıraktığı enkaz kolay lokma değilmiş. İsterseniz şimdi sarı-kırmızılı kulübün şike soruşturması sonrasında futbolcularına yapıp yapmadığı ödemelerle ilgili biraz bilgi verelim.

ÖNCELİKLE Polat’ın geçen sezonki takımının niye alt sıralarda olduğu rakamsal olarak çok aşikâr. Çünkü yeni yönetim, Polat döneminden alacaklı olan futbolculara tam 19 milyon dolar ödeme yaptı ama hâlâ geçen yıldan kalma 4 milyon dolarlık bir borç var. Yani Polat, geçen sezon takıma tam 23 milyon dolarını ödememiş!

GEÇEN yılın açıklarını kapatmaktan bu sezon için 2 milyon dolar ödeme yapabilen sarı-kırmızılılar, şu an için vadesi gelen 7 milyon doları da en yakın zamanda futbolcuların hesabına yatırmak için planlamasını yapmış durumda.

GÖREVE geldiği günden bu yana takıma 21 milyon dolar ödeme yapmayı başaran başkan Ünal Aysal ve kurmayları, kalan 11 milyon dolarlık borca rağmen şike soruşturmasının zararlarından etkilenmemiş gibi duruyor.

F.Bahçe 10 milyon euro ödedi, borç yok!

ŞİKE soruşturmasından en büyük yarayı alan F.Bahçe marka değerinin düşmesi, borsada tepetaklak olunması ve Şampiyonlar Ligi’nden ihraç edilmesine rağmen dimdik ayakta kaldı. Geçen sezondan futbolculara kalan ufak rakamlarla birlikte, yeni mevsimin taksitlerini de oyuncuların hesaplarına yatıran sarı-lacivertliler, 10 milyon Euro’luk ödeme yaptı.

FUTBOLCULARA borcu 0’a çeken yönetim bu başarıyı, Feneriumlar’a koşan ve F.Bahçe Kart alan taraftarına bağlıyor.

Kartal’dan takıma 7 MiLYON EURO

ŞİKE soruşturması nedeniyle asbaşkanı, teknik direktörü ve protokol müdürü cezaevinde bulunan Beşiktaş da yaşanan sıkıntılı sürece rağmen oyuncularını mağdur etmiyor. Bu sezon ayrıca geçen yılın yarısı kadar (6 bin) kombine satıldı. Ancak yine de 2010-11’de elde edilen gelirin yüzde 80’i kulübün kasasına girdi. Yönetim tüm olumsuzluklara karşın 3 kulvarda yarışan takıma 7 milyon Euro’luk ödeme yaptı ve bu döneme kadar olan borçları kapattı.

Trabzonspor ligin PARA BABASI 

Devler Ligi’nden gelen 21 milyon Euro’yla rahatlayan yönetimin futbolculara 1 kuruş bile borcu yok!

UEFA’NIN kararıyla Şampiyonlar Ligi’ne giden tek Türk takımı olan Trabzonspor’da maddi bir sıkıntı yok.. 35 milyon TL sponsorlardan elde eden bordo-mavililer, Devler Ligi’nden 21 milyon Euro’luk ödüle layık oldu. Kombine satışları beklendiği gibi olmasa da 8 milyon TL’lik gelirle yüzleri güldürürken Trabzon yönetimi, hiçbir futbolcuya 1 kuruş bile borçlarının olmadığını söyledi.

Son taksitlerini de ödeyen yönetim, bu borçsuzluğunu da doğru para harcanmasına bağlıyor..
vatan