Vakit bulamadığı için kampa gidemeyen Polat, Kazakistan yolunda futbolcularla hasret giderdi. Yardımcıları ile birlikte bekleme salonuna gelen Adnan Polat ilk olarak 'Good morning' diyerek Rijkaard'la selamlaştı ve 'Tobol'u yener miyiz' diye sordu. Hollandalı çalıştırıcı, İngilizce konuşan Polat'a önce Türkçe 'Günaydın nasılsınız' diye karşılık verdi, ardından da İngilizce, 'Bize bol şans dileyin' diye espri yaptı. Hızını alamayan Polat kulaklıkla müzik dinleyen Baros'a seslendi. Çek golcü yanıt vermeyince Polat yanına kadar giderek, 'What is your problem' diye sordu. Baros toparlanarak ayağa kalktı ve Polat'la kucaklaştı. Bu arada susayan Polat bara doğru giderken Sabri'yi gördü. Sabri'nin yeni bir ayakkabı ismi tescil ettirdiğini duyan Polat, 'Bu ekonomik krizde olur böyle şeyler. Sana ceza veriyorum. Şimdi içeceğim suyun parasını sen ödeyeceksin' deyince bütün futbolcular kahkahaya boğuldu. Marsilya'ya transferi yatan Servet'in yanına da giden Polat, 'Artık seni isteseler de vermem. Kendini toparla. Bu takımın senin gibi ağabeylere ihtiyacı var' dedi. Polat, Arda'yı da kulübün duayenlerinden Oğuz İmregün'ün yanına götürüp el öptürdü. İmregün, 'İnşallah erken aldığın kaptanlık görevini geç bırakırsın' temennisinde bulundu. Kaptanlığı elinden alınan Ayhan'a da sarılan Polat, 'Bunu olgunlukla karşıladığın için çok memnunum. Sen iyi bir profosyenelsin' diye teşekkür etti.

Hayat biter transfer bitmez
Geçtiğimiz hafta 'Transfer defterini kapattık' diyen Bakan Adnan Polat, Teknik Direktör Frank Rijkaard'ın en az 1 oyuncu alınması ile ilgili raporu üzerine, 'Geçen yıl da iyi bir takımımız vardı. Ancak şanssızlıklar yaşadık. Transfer yapmayacağız demiştim. Ama hayat biter Galatasaray'da transfer bitmez' diye konuştu. Polat, 'Bugüne kadar transfer için bir kuruş para çıkmadı cebimizden. Ama bugüne kadar. Yarından itibaren ödemelerimiz başlıyor. Keita ile 3 yıllık mukavele imzaladık. Ama Lyon'a 8 milyon euroyu 4 yılda ödeyeceğiz' deyince gülüşmelere neden oldu. Riva'nın Galatasaray'ın kurtuluşu anlamına da geldiğini açıklayan tecrübeli başkan, 'Anıtlar Kurulu'ndan onay çıkacak. Çıkar çıkmaz kazmayı vurabiliriz. Orası bizim geleceğimiz. TOKİ, Seyrantepe'de bütün süreci en geç 15 gün içinde tamamlayacaktır' şeklinde konuştu.

Tek yabancı Baros
Galatasaray'ın Kazakistan seferinde kadrodaki tek yabancı futbolcu Milan Baros oldu. Kostanay'a 21 futbolcu götüren Teknik Direktör Frank Rijkaard'ın kadrosunda, yeni transfer olan Keita'nın yanı sıra Kewell, Franco, Nonda, Linderoth, Hakan Balta, Serkan Çalık ve Mehmet Topal yer almadı. Kadroda, Emre Çolak, Serdar, Alpaslan ve Erhan gibi genç isimler ise kendilerine yer buldu. 4.5 saatlik yolculuk boyunca futbolcular uçakta uyumayı tercih etti. Sarı-Kırmızılılar, yanlarında iki kamyon kamp malzemesi götürdü. Su şişelerini ise futbolcular kendileri taşıdı. Bu arada Rijkaard'ın Türkçe bilmemesine karşın gözlükle gazeteleri okumaya çalışması dikkat çekti.

Tobol'dan son haberler
Tobol'da stoper Kairat Nurdauletov cezalı, Bulgar savunmacı Stanimir Dimitrov da sakat olduğu için forma giyemeyecek. Yeni transfer Geisar Alekperzade hücum hattında görev yaparken orta sahanın kilit futbolcularından Ruslan Baltiev'in sakatlığı geçti. Baltiev geçen ayki milli maçta sakatlanmıştı. 8 bin biletin yüzde 90'ı maçtan üç gün önce bitti. Tobol Teknik Direktörü Ogai, 'İnsanların Galatasaray'ı 2-0 ya da 3-0 yenmemiz gerekiyor demelerine bir anlam veremiyorum' dedi.