Galatasaray Başkanı Adnan Polat, kulüp ismi vermeden ezeli rakipleri Fenerbahçe"yi itham eden ifadeler kullandı.
İlk olarak şampiyonluk yarışına değinen Polat, “Fenerbahçe"nin ligde iki zor maçı var. Ayrıca kupa finaline de çıkacaklar. Mantıksal olarak Bursaspor"un şampiyon olmasını istiyoruz. Ezeli rakibimizin şampiyonluk adedinde bizi geçmesini istemiyoruz. Sadece onlar değil, ekonomik olarak da bazı imkanlar elde ediliyor. Önemli rakibimizin bizden bu anlamda daha güçlü olmasını arzu etmiyoruz. Bu nedenlerle de Bursaspor"un şampiyon olmasını istiyoruz” diye konuştu.
Başkan Polat, bu sezon yapılan hakem hatalarını değerlendirirken, Fenerbahçe"nin oynadığı maçlarda rakip oyuncuların yaptığı yanlışlara da göndermede bulundu. Sarı-kırmızılı kulübün patronu, “Hakem hataları sürekli bir takım lehine, diğer takımların aleyhine oluyorsa kafalarda soru işaretleri oluşuyor. Rakip takımlarla oynanan müsabakalarda futbolcuların, kalecilerin performanslarına bakıyoruz, orada rahatsızlıklarımız var. Arzu ettiğimiz gerçek anlamda pırıl pırıl, tertemiz bir lig olduğunu söyleyemiyorum” ifadelerini kullandı.

Leo Franco gitti
Adnan Polat, Galatasaray"ın gündemindeki bazı konulara da açıklık getirdi. Kaleci Leo Franco"nun gönderileceğini vurgulayan Polat, “Leo Franco"nun kalması hem onun, hem de bizim hayrımıza olmayacak. Bu durum ona da tebliğ edildi zaten. Yeni sezonda Aykut, Ufuk ve Emirhan"la yola devam edeceğiz. Aykut"la iki hafta önce görüştüm. Sanırım yeni sözleşmeyi imzaladı” dedi.

"Kaç tane Arda var?"
Taraftar tepkisi yüzünden Avrupa"ya gitmek istediğini açıklayan kaptan Arda Turan"a sahip çıkan Başkan Polat, “Türkiye"de kaç tane Arda var? Bu sezon 50"ye yakın maç oynadı, asist kralı, 15 civarında gol attı. Arda"ya haksızlık yapılıyor” dedi.
Rijkaard"ın takımın başında kalacağını tekrarlayan Polat, Hollandalı hocanın, kadrosunun yetersiz olduğunu söylemesinin hatırlatılması üzerine, “Teknik heyet öyle diyorsa öyledir” yorumunu yaptı.

Canaydın"a koştular
Galatasaray"ın vefat eden eski Başkanı Özhan Canaydın"ın adının verildiği park törenle açıldı. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen"in girişimleriyle Florya Metin Oktay Tesisleri"nin karşısındaki alana yapılan parkın açılışına, Erzen"in yanı sıra Başkan Adnan Polat, 2. Başkan Mehmet Helvacı, Canaydın"ın eşi Asuman Canaydın, oğlu Murat, kızı Zeynep ve spor camiasının önemli isimleri katıldı.

Tekneye özel tanıtım
1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği"nin (1905 GSYİAD) sponsor olduğu tekne ve ekip, Florya"da görücüye çıktı. Sponsorluk tanıtım toplantısında, Başkan Adnan Polat, İstanbul Offshore Kulübü Başkanı Uğur Işık, 1905 GSYİAD Başkanı İsmail Sarıkaya ve dernek yöneticileri hazır bulundu. Polat, GSYİAD ve Işık"a teşekkür ederken, geçen yılın şampiyon pilotu Kerem Tuncer, takım arkadaşı Joseph Mulbauer ile birlikte yüzde 99 şampiyon olacaklarına inandığını söyledi.

Milliyet