İsrail basını, "Türk ajan, Mavi Manmara'nın intikamını alıyor" dediği Polat Alemdar'ı manşete taşıdı

Türkiye'nin en pahalı filmi olacağı konuşulan "Kurtlar Vadisi: Filistin" 5 Kasım'da Türkiye ve dünyada aynı anda vizyona girecek. 31 Mayıs'taki Mavi Marmara baskınına dair sahnelerin de yer aldığı film, daha izleyeciyle buluşmadan İsrail'in tepkisini çekti. "Gemide öldürülen 9 Türk'ün intikamını almak için harekete geçen Türk ajana" dair olduğu söylenen sahne, İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'un manşetine taşındı. Gazete, oyuncu Polat Alemdar'ın, filmde Mavi Marmara baskınında emir veren İsrail askerlerinin izini sürmek ve ölen 9 Türk'ün intikamını almak için Gazze ve Batı Şeria'ya gönderilen gizli ajan olduğunu yazdı.
'ANTİSEMİTİST DEĞİL'

Filmin yönetmeni Zübeyr Şaşmaz ise, filmin bir Türk ajanı ile bir İsrailli komando arasındaki güç mücadelesini çok aştığını, asıl konunun, Yahudi olan Amerikalı tur rehberi Simone'nin Filistin gerçeğinin farkına varması olduğunu belirtiyor. Ocak ayında 'Kurtlar Vadisi Pusu'nun bir bölümünde, Mossad ajanlarının çocuk kaçırırken gösterilmesi üzerine tepki veren İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Türk Büyükelçisi'ni alçak koltuğa oturtarak krize neden olmuştu.


İrlanda'dan İsrail'e "one minute"

Hamas liderine düzenlenen suikastta sahte pasaportlarının kullanılmasını affetmeyen İrlanda, AB vatandaşlarının kişisel verilerinin İsrail ile paylaşılmasını öngören anlaşmayı askıya aldırdı. İtirazlarını Hamas komutanlarından Mahmud El Mabhuh'un Dubai'de öldürülmesi olayında sahte İrlanda pasaportları kullanılmasıyla ilişkilendiren İrlanda, AB Komisyonunun bir süredir üzerinde çalıştığı anlaşmaya karşı çıkan tek ülke oldu.