Didim'de 2009 yılında Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla açılan ve 80 milyon dolara mal olan D-Marin Didim Marina, 2012 yılında yüzde 80 doluluk hedefliyor.

Doğuş Marinalar Grubu bünyesinde yer alan D-Marin Didim Marina basın mensuplarını ağırladı. D-Marin Didim Marina Genel Müdürü Can Polat düzenlediği kahvaltılı basın açıklamasında Marina'nın özellikleri, işleyişi ve hedeflerini açıklarken, basının sorularını yanıtladı. D-Marin Yacht Club'te verilen kahvaltıda konuşan D- Marin Didim Marina Genel Müdürü Can Polat Doğuş Marinalar grubunun Turgutreis Marinanın açılmasından 2009 yılında Didim Marinanın açıldığını ve 3 yıldır hizmette olduklarını söyledi. Polat, Marina olarak en büyük özelliklerinin ise denizde 580 tekne Bağlama imkanına sahip olduklarını söyleyerek; "Karada da 600 yat Bağlama imkanına sahibiz. Sadece tekne Bağlama değil Yacht Club, konaklama, dinlenme ve ayrıca Mega yatları da bünyemizde ağırlayabiliyoruz" dedi.

Polat, bu yıl denizde doluluk oranlarının yüzde 60 olduğunu ve yılsonundaki hedeflerinin ise yüzde 80 olarak belirlediklerini söyledi.

Doğuş Grubun Türkiye'de 3 Marinasının bulunduğunu belirten Polat; "İlki Turgutreis Marina, ardından Didim Marina ve sonra da Göcek Marina olarak marina anlamında hizmet veriliyor. Bunun dışında Hırvatistan'da 3 marinamız bulunuyor ve burada bulunan Dalmaçya Marina ise yüzde 100 satın alınarak bünyemize dahil edildi. Bu Marinanın toplam Bağlama kapasitesi bizim ülkemizdeki 3 marinadan daha fazla; ayrıca Yunanistan'da da 4 marina için ortaklık sağlandı fakat Hükümetten bu konuda onay bekleniyor. Hedefimiz ise yalnız Türkiye'de değil, Doğu Akdeniz, Adriyatik, Arnavutluk ve Yunanistan'da genişlemektir" diye konuştu.

"MÜŞTERİLERİMİZİN MUTLU OLMASI BİZLERİ DE MEMNUN EDİYOR"

Polat daha sonra Didim Marina'da sunulan hizmetlerle ilgili bilgiler aktararak, "Burada sadece Bağlama hizmeti verilmiyor; gelen her insanın her türlü ihtiyacı düşünülmüş durumda; elektrik, su, diğer ihtiyaçlar, dinlenme tesisleri, konaklama, spor salonları, alış veriş merkezleri, teknik hizmetlere, şehre ulaşım gibi birçok konuda hizmet veriliyor. Tesisimiz bu anlamda gelen müşterilerimizin de beğenisini topluyor ve Avrupa'da böyle bir tesisin bulunmadığını bizlere bildiriyorlar. Müşterilerimizin mutlu olması bizleri de memnun ediyor" dedi.

D-Marin Didim Marina'nın müşterilerinin yüzde 70'inin yabancı olduğunu belirten Polat; "Değişik yerler ve bölgelerden müşterilerimiz mevcut; Türk müşterilerimizde var ve bunlarda sakin ve dingin yerleri seviyor. Bu anlamda tercihleri bu bölgeler oluyor. Özellikle Kazıklı ve Bodrum yarımadasının kuzey kesimlerini tercih ediyorlar" dedi. Polat Marina bünyesinde 70 Marinanın kendi personeli 70'de Taşeron firmalarda çalışan personel olmak üzere 140 kişinin istihdam edildiğini kaydetti..

"MARİNAMIZ ALTIN ÇIPA ÖDÜLÜNÜ ALDI"

Çalışmaların ürünün almaya başladıklarını da belirten Polat; "Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Marinamız Altın Çıpa ödülünü aldı. Bu ödül prestij ödülü ve en iyi marina ödülü almamız bizleri de mutlu etti" dedi.

Didim'e Kurvaziyer gemilerin yanaşabileceği bir limanın olmamasına yönelik soruyu cevaplayan Polat; "Marinamızda Feribot yanaşma iskelesi mevcut; 100-120 metreye kadar tekneler yanaşabilir ama Kurvaziyer gemilerin yanaşması mümkün değil. Burada bu anlamda bir çalışma yapılması gerekli diye düşünüyorum. Bu da Didim'in turizmine katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Basın toplantısının ardından Genel Müdür Can Polat basın mensuplarını Marinanın sosyal tesislerini gezdirdi. Ardından araçlarla Marina içerisinde gezi yapılırken kendi kullandığı araç ile basın mensuplarını gezdiren Polat Marina'da yapılan tüm iş ve işlemlerle ilgili detaylı bilgiler sundu

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png