Değerli okuyucularım Türkiye gündemi çok yoğun. Ekonomi çökmüş vaziyette yine de Türk halkı olabildiğince direniyor. ELEKTRİĞE, DOĞALGAZA 10 DEFADIR BİR YIL İÇİNDE zam gelmiş vaziyette. Pamuk ve tarım ürünleri para etmiyor. Marketlerde artık eski kalabalıklar yok yine de ümidimizi kaybetmiyoruz.

   Yereldeki AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ doldur boşalt yapıyorlar ama Parlamentonun hiçbir yetkisi yok. Her şey Sn. Tayyip Erdoğan’ın iki dudağı arasında. Cumhurbaşkanlığı Sarayında Sayın Reisi Cumhurumuz Devleti İdare etmeye çalışıyor. PARLEMENTO sembolik duruyor.

 

  • POLAT MERSİN’İN DARP EDİLMESİ

 

 

   Buradan tüm partili partisiz gençlere sesleniyorum. Ben 1968 kuşağı genciyim. O dönemde SAĞDAN, SOLDAN yüzlerce genç öldü. Kimi arkadaşlarımız hapishanelerde kimi arkadaşlarımız sokaklarda öldü.

  Kimimiz hapishanelerde çürüdük hepimiz bu vatan için vuruştuk. Peki sonuçta ne oldu? 12 Eylül darbesi ile askeriye düdük çaldı. Günde 40 ila 50 kişinin öldüğü bu vatan topraklarında her şey suspus oldu.

DEMOKRASİ TATİLE ÇIKTI.

Ölenler öldükleri ile kaldı, göz yaşlarımız solda ve sağda sel olup aktı.

 

   Şimdilerde aynı tiyatro oyunu sahneye konmaya çalışıyor.

CHP Efeler İlçe Başkanı Sn. Polat Mersin’in darp edildiğini duyunca başımdan kaynar sular döküldü.

  Hele bunu Kuşadası Ülkü Ocaklarından bazı gençlerin yaptıklarını duyunca daha da üzüldüm. Şu anda konu mahkemeye intikal ettiği için çok şey yazmak istemiyorum.

 

Polat Mersin kardeşime geçmiş olsun. Bu olayı gerçekleştiren gençleri de ŞİDDETLE KINIYORUM. Bu arkadaşlara 68 kuşağı MHP’li abileri olarak tavsiyem lütfen tarihe bakın.

 

   BİRBİRİNİZE TAHAMMÜL ETMEYİ, FİKİRİ FİKİRLE KARŞILIK VERMENİZİ tavsiye ederim, çünkü biz bu acıları çok çektik.

   

   Buradan MHP Genel Başkan Yrd. Sn. DENİZ DEPBOYLU ve MHP il Başkanı Sn. İl Başkanı Burak Pehlivan’ı göreve davet ediyorum.

 

    Eğer bu gençler, Ülkü Ocaklarından iseler çıkın ortaya CHP İLÇE BAŞKANI POLAT MERSİN’DEN ve Aydın halkından özür dileyin.

   Aydın huzur istiyor. Bu yaklaşım AYDIN İLİNİN HUZURUNU BOZMAKTA BİLESİNİZ.

 

  • VOLKSWAGEN MANİSA’YA GELİYOR SN. MUSTAFA SAVAŞ GÖZÜN AYDIN

Sn. Mustafa Savaş sana karşı yazı yazmak bana çok büyük üzüntü veriyor.

18.08.2019 tarihli köşe yazımda Volkswagen  yatırımının Aydın iline yapılması hususunda Sayın Özlem Çerçioğlu’nun Volkswagen yatırımın Aydın iline getirilmesi hususunda çağrısını iletmiştim.

 

      Sen, Kuvvet Erim ile Metin Yavuz yaptığınız toplantıda bu yatırımın Bulgaristan’a gittiği için kamuoyuna açıklama gereği duymadık dediniz.

 Sn. Mustafa Savaş, SN. ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’nun popülist davranış içinde olduğunu olmayacak bir konuyu gündeme getirdiği için Aydın halkını aldattığını ifade ettiniz.

 

Ancak,

Halkı esas bugün kimin aldattığı ortaya çıkmıştır.

Volkswagen yatırımını MANİSA İLİNE yapıyor.

Bunun için,

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer alan bilgilere göre, merkezi Almanya'da bulunan Volkswagen, Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" unvanlı şirket kurdu.

Manisa Ticaret Sicili Müdürlüğü'nün 2447 sayılı ilanı, bugünkü Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde yer aldı.

Volkswagen, Manisa merkezli şirket kurdu

943 MİLYON 500 BİN TÜRK LİRASI SERMAYE İLE KURULDU

Buna göre, Volkswagen Aktiengesellschaft, 943 milyon 500 bin Türk lirası sermaye ile "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi" unvanlı şirketi Manisa'da kurdu.

Şirketin merkezi "Keçiliköy OSB Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No: 14/118 Yunusemre/Manisa" oldu.

Şirket; otomobil, kamyon ve her nevi motorlu araç ve nakil vasıtalarının tasarımı, imalatı ve montajı, bunların parçalarının ve komponentlerinin tasarımı, üretimi ve montajı ile tüm bu ürünlerin satışı, ithalatı ve ihracı başta olmak üzere bu konularla ilgili tüm diğer faaliyetleri yürütmek amacıyla kuruldu. (Sabah)

 

SAYIN MUSTAFA SAVAŞ NİYE AYDIN HALKINI ALDATTINIZ? NİYE SN. ÖZLEM ÇERÇİOĞLU İLE Volkswagen YATIRIMI İÇİN ÇALIŞMADINIZ? NİYE BİZE BU YATIRIM BULGARİSTAN’A GİTTİ DİYE SÖYLEDİNİZ?

 

 

  • ELEKTRİK - DOĞALGAZ ZAMLARI

 Aydın ilinde su çok pahalı diye yeri göğü inleten AK PARTİ’NİN KİT KOMİSYON BŞK Sn. Mustafa Savaş, elektriğe ve doğalgaza bir yıl içinde 10 kere zam yaptınız bir söyleyeceğiniz var mı acaba?

  

"1 Ekim 2019 tarihinden itibaren geçerli olan elektrik piyasası tarifelerini belirleyen maliyet bileşenlerinde oluşan artışlar nedeniyle görevli tedarik şirketlerinden elektrik enerjisi satın alan tüketicilerin tükettiği elektrik tarifelerinde vergi ve fonlar dâhil yüzde 14,9 artış yapılmıştır.

Bu kapsamda, 1 Ekim itibariyle mesken abonelerince 100 kilovatsaat elektrik enerjisi için vergi ve fonlar dâhil olmak üzere 71,02 lira ödenecektir.’’

 

DOĞALGAZA GELEN ZAMLAR

01 AĞUSTOS 2018 BOTAŞ, doğalgaza konutlarda ve küçük ile orta ölçekli işletmelerde yüzde 9, büyük işletmelerde yüzde 14 zam yapıldığını duyurmuştu.

01 EYLÜL 2018

Doğalgaz fiyatına yüzde 9 oranında zam yapılmıştı.

01 EKİM 2018

BOTAŞ'ın, doğalgaza bugünden geçerli olmak üzere konutta yüzde 9, sanayide yüzde 18,5 zam yaptığı bildirilmişti.

31 TEMMUZ 2019

1 Ağustos'ta da konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 14,97, sanayi bölgeleri için ise yüzde 13,73 oranında zam yapılmıştı.

31 AĞUSTOS 2019

Doğalgaz fiyatına yüzde 14,90 zam yapıldı. Böylece son gelen zam ile birlikte faturaya yüzde 32 zam gelmiş oldu!

 

SAYIN MUSTAFA SAVAŞ, BU DURUMDA SN. ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SUYA ZAM YAPARSA AYIP MI YAPAR? AKARYAKIT ZAMLARINI BURADA YAZMIYORUM…

 

  • BORSA BŞK. SN. FEVZİ ÇONDUR’UN PAMUK İÇİN SÖYLEDİKLERİ

 

ahmet-gozen---fevzi-condur.jpg

Değerli okuyucularım Aydın’da kaldığım sürece Karacasu’dan Kuşadası’na kadar 150 km Menderes ovasındaki üreticiler ile konuştum. Bunları zaman zaman röportajlarımla canlı yayınladım. Aydın çiftçisi çok dertli. İktidar milletvekilleri LAY LOY LOM, hiçbirisinin umurlarında değil.

  Sayın Fevzi Çondur ile görüşmemde PAMUK konusunda çok gerçekçi ifadeler kullandı.

Şu an Tekstil sanayisindeki iplik imalatçıları, Amerika’dan 5 yıl vadeyle Amerikan EXİMBANK kredisiyle pamuk alıyorlar aldıkları pamuğu 5 yıl vadeyle ödüyorlar.

Bu fabrikalar peşin para Türk pamuğu alırlar mı Ahmet Abi diyor.

 

 Aynı Konuşmay AK Parti Eski Milletvekili Ahmet Ertürk de söylüyor.

 

Şu an pamuk fiyatı geçen yılın altında bu da şunu gösteriyor;

PAMUK ÜRETİCİSİ İFLAS DURUMUNDA. YERLİ TÜCCAR TÜRK PAMUĞUNU ALMIYOR. BUNUN YERİNE 5 YIL VADELİ AMERİKAN PAMUĞU ALIYOR. KONU UZUN ZAMANI GELİNCE YAZACAĞIM. Borsa Başkanımız Fevzi Çondur’la beraber pamuk tarlalarını ve fabrikasını dolaştık.

  İNCİR,

Bu sene incir üretimi hem kaliteli hem de 80 bin ton üzerinde üretim var. Bahçeden üretimi depolayacak SOĞUK HAVA DEPOLARIMIZ YOK.

 İlk 10 bin metrekare soğuk hava depomuzu peşinden diğer 10 binlik depomuzu yaparsak incirdeki fiyat düşüşünü önleyeceğiz dedi ve ilave etti “AYDIN BORSASI OLARAK SOĞUK HAVA DEPOLARIMIZIN İHALESİNİ EKİM AYINDA YAPACAĞIZ” dedi.

   Değerli okuyucularım aydın meyvesini depolayacak soğuk hava depoları yok. Sebzesini depolayacak hali yok. Siyasi iktidar milletvekilleri hala LAY LAY LOMDALAR.

   Tarım Komisyonu Üyesi Milletvekili Rıza Posacı’yı yakalayamadım bir de onunla görüşebilsek neler anlatır acaba?

      

 ORGANİK NAR, MISIR, ENGİNAR ÜRETİMİ

 

ahmet-gozen---talip-cetinkaya.jpg

 Talip Çetinkaya                                              Hicaz Narı

 

Değerli dostlarım Aydın ilinde Sn Talip Çetinkaya adlı bir üretici kardeşimle tanıştım. Bana 300 dönümlük organik hicaz narı üretim bu sene üretimi 500 ton ihraç edildi. 150 dönüm organik mısır, 100 dönüm organik enginar üretimi yaptığı bahçelerini gezdirdi. Çok hoşuma gitti. Amerika, Avrupa’ya ihraç ettiği tüm ürünlerin sertifikalarını gösterdi.

 

  Şunu gördüm Aydın Ovasında her şey var ama HAL YOK, HAL! Bu ürünler tarladan satılmaz ki!

Sayın Özlem Çerçioğlu, Acarlar’da uluslararası hal yapacaktı ama Aydın AK Parti Milletvekilleri engel oldu çok yazık.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE! Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!