Türk akaryakıt dağıtım ve madeni yağ sektörünün lideri Petrol Ofisi, henüz Avrupa Birliği ülkelerinde yeni kullanılmaya başlanan ürününü, Türkiye"de en önce pazara sunarak, hem bir “ilk”e daha imza attı, hem de çevreye ve insan sağlığına duyarlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Avrupa"da 2009 yılından itibaren Euro-5 emisyon standartlarının yürürlüğe girmesiyle kullanımı zorunlu hale gelecek olan Ultra Düşük Kükürtlü Motorin V/MAX Eurodizel 10 “Temiz Dizel” sloganıyla Petrol Ofisi istasyonlarındaki yerini aldı.

Yeni nesil dizel araçlar için en üstün seçenek olan V/MAX Eurodizel 10, içerdiği yok denecek kadar düşük seviyedeki kükürt oranıyla dünyanın en çevreci dizeli olarak tanımlanıyor. V/MAX Eurodizel 10, çevreyi ve motoru korurken, temiz ve zamanında yanma sağlıyor. Aynı zamanda en yüksek setan sayısı ile motorun performansını artırıyor ve motordaki vuruntuyu azaltarak sessiz ve seri sürüş imkanı sunuyor.

V/MAX Eurodizel 10"in Türkiye pazarına sunulmasını değerlendiren Petrol Ofisi CEO"su Melih Türker, “Türkiye"nin lider ve ulusal akaryakıt dağıtım şirketi olarak toplumsal sorumluluğumuz gereği çevreye ve tüketicimize saygımızı gösteren bir "ilk"e imza atmanın gururunu taşıyoruz” diye konuştu. Petrol Ofisi"nin en ileri teknolojiyle, üstün özelliklere sahip yeni ürünleri tüketicisine ulaştırmayı kendine ilke edindiğini hatırlatan Türker, ""Çevreye ve insana saygılı “Temiz Dizel” V/MAX Eurodizel 10 da bu yenilikler zincirinin en yeni halkası” dedi.

Çok daha iyisi aynı fiyata
V/MAX Eurodizel 10"un çevreye, insan sağlığına ve araçlara tüm yakıtlardan daha duyarlı bir ürün olduğunu söyleyen Petrol Ofisi Perakende Satışlar Direktörü Ertan Çakır ise “V/MAX Eurodizel 10, Euro3 normlarıyla karşılaştırıldığında % 80 oranında daha az kükürt, % 60 oranında daha az nitrojen oksit içeriyor. "Temiz dizel" V/MAX Eurodizel 10, çevreyi ve motoru korurken, temiz ve düzenli yanmayla yakıt ekonomisi sağlıyor. Üstelik kükürt oranı daha yüksek olan ürünlerle aynı fiyata satılıyor” şeklinde konuştu.

* ppm: 1 tonda 10 gram kükürt

Petrol Ofisi geleceğimizi koruyor
Dünya Sağlık Örgütü"nce açıklanan rakamlara göre, küresel ısınmaya yol açan sera gazlarının %77"si kara araçları tarafından üretiliyor. Dünyada hava kirliliğine bağlı sebeplerden dolayı yılda 750 bin kişi hayatını kaybediyor. Avrupa Birliği, 1990 yılında aldığı bir kararla karbondioksit emisyonlarını 2020 yılına kadar %20 azaltma yoluna gitti ve bu yönde düzenlemeler getirdi. Petrol Ofisi"nin Avrupa standartlarındaki ürünü V/MAX Eurodizel 10 motorun ömrünü uzatırken, çocuklarımız ve geleceğimiz için çevreyi koruyor.