Şimdiye kadar büyük 60 Petrol Ofisi istasyonunda açılan merkezlerle istasyonlardaki perakende madeni yağ satışları yüzde 250"ye varan oranda yükseldi.
Petrol Ofisi"nin (PO) bu yılın başında faaliyete geçirdiği Motor Yağı Değişim Merkezleri şirketin satışları artırdı.

Şimdiye kadar büyük 60 Petrol Ofisi istasyonunda açılan merkezlerle istasyonlardaki perakende madeni yağ satışları yüzde 250"ye varan oranda yükseldi.

Motor Yağı Değişim Merkezleri"nde, araç sahiplerine temiz ve konforlu bir ortamda, profesyonel eğitim almış motor yağı uzmanları tarafından ücretsiz yağ kontrol ve değiştirme hizmeti veriliyor.

Akaryakıt almak üzere istasyona gelen araç sahipleri, toplam 15 dakika içinde araçlarının yağını değiştirebiliyor. Kullanılmış yağların toplanmasıyla da çevreye olan zararları engelleniyor.
Kadın araç sahiplerinin de büyük ilgi gösterdiği Motor Yağı Değişim Merkezleri, müşteri talepleri doğrultusunda bazı lokasyonlarda 7 gün 24 saat hizmet veriyor. Petrol Ofisi Ticari Endüstriyel Satışlar ve Madeni Yağ Direktörü Mutluay Doğan, hedeflerinin 2008 sonu itibarıyla 100, 2009 yılsonu için de 200 Yağ Değişim Merkezi"ne ulaşmak istediklerini söyledi.
Doğan, “Merkezde madeni yağlarımızı çok uygun bir fiyatla satışa sunarken, madeni yağ satın alanlara bu hizmetleri ücretsiz olarak veriyoruz. Bu bir yıllık sürede kurulumu gerçekleştirilen istasyonlarımızda perakende madeni yağ satışlarımızın, yılın bir önceki dönemine göre yüzde 250"ye varan oranlarda artış göstermesi de müşteri ilgisi ve memnuniyetinin bir göstergesi” dedi. Motor Yağı Değişim Merkezi"nde görev alacak "Motor Yağı Uzmanları" ağırlıklı olarak Motor Meslek Lisesi mezunu uzmanlar arasından seçiliyor. Personel, Petrol Ofisi"nin Meslek Edindirme Programı (MEP) dahilinde teknik ve hizmet eğitim almış ve geçmişinde otomotiv sektöründe çalışmış olarak iki farklı kategoride değerlendiriliyor.
Mutluay Doğan, geçtiğimiz aylarda akaryakıt fiyatlarının yükselmesiyle özellikle ağır ticari araçların gözdesi olan 10 numara yağ satışlarının da azaldığını belirtiyor. Merdivenaltı şirketlerin sattığı ve uygun fiyatıyla yakıt olarak kullanılan yağın Maliye Bakanlığı"nın getirdiği vergiyle cazibesini kaybettiğini ifade ediyor.

3 bin 300 istasyonla faaliyet gösteren Petrol Ofisi, akaryakıt dağıtım sektörünün lideri konumunda.

2007 yılında yaklaşık 7.5 milyon ton akaryakıt satışı gerçekleştiren Petrol Ofisi"nin madeni yağ satışları da 100 bin ton. Şirket 2007 yılını motorinde yüzde 30, benzinde yüzde 24, oto-LPG"de yüzde 20, siyah ürünlerde yüzde 60, jet yakıtında yüzde 71, madeni yağlarda ise yüzde 23 pazar payıyla lider olarak kapattı.