Bugüne kadar Sony’nin merakla beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 5 hakkında birçok tahminde bulunuldu, ancak bu tahminler varsayım olmaktan ileri gidemedi.

Şimdi ise Sony düzenlediği basın konferansları ile yeni konsolun birçok özelliğini katılımcıların beğenisine sundu. Bunların arasında kullanıcıların da yararına olacak noktalar mevcut. Peki yeni nesil konsol PlayStation 5 bizlere neler sunacak?

Geçtiğimiz gün düzenlenen bir etkinlikte Sony Corporation başkan ve CEO'su Kenichiro Yoshida: ''PlayStation'ın oyun oynamak için en iyi yer olarak kalmasını sağlamak için Sony Interactive Entertainment üçüncü parti geliştiricilerle çalışmalarını sürdürmeye ve ilişkilerini geliştirmeye devam edecek." açıklamasında bulundu.

Yoshida, PlayStation'ın kesintisiz doğasını açıklarken "her zaman, her yerde, kesintisiz" ifadelerini kullandı. Bu açıklama yükleme ekranlarında yapılacak olan iyileştirmelere değinmekte. Kısacası 10 saniyede yüklenen bir yükleme ekranını sadece 1 saniyede yükleyebilecek PlayStation 5.

Peki ya bu gücü konsola veren işlemci ne? Konsol 8 çekirdekli 7 nanometrelik 2 mikro mimarisini kullanan üçüncü nesil AMD Ryzen tabanlı bir CPU ve ışın izleme teknolojisini destekleyen AMD Radeon Navi tabanlı bir GPU tarafından güçlendirilecek. 

Bunlara ek olarak 8K grafik ve fiziksel medya desteği olacak ve "çarpıcı biçimde farklı bir ses deneyimi" sunacak yeni 3D ses teknolojisinin de CPU'nun bir parçası olacak PlayStation 5. 

Konsol ayrıca solid-state drive yani katı hal diskine sahip olacak. Şu anda PC'de mevcut olan tüm SSD'lerden daha hızlı bant genişliğine sahip olacağı belirtilen bu SSD uzun yükleme sürelerini ve oyun içindeki hızlı seyahat sürelerini kısaltacak ve oyuncuların çok oyunculu maçlara daha hızlı girmelerini sağlayacak.

Özel oyunlar konusunda da çalışmalarını sürdüren firma bu konuda müjdeli haberi de verdi bizlere. Konsol geriye uyumluluk desteğini içerecek ve çapraz platforma da tam destek sunacak! Yani PlayStation 4 kullanıcıları 5 kullanıcıları ile aynı sunucuya bağlanabilecek ve 5 kullanıcı 4 oyunlarını rahatlıkla oynayabilecek.

Gelelim konsolun çıkış tarihine. Bu konuda henüz resmi bir açıklama yok ancak Sony finansal sonuçlarını açıkladığı toplantı esnasında, yeni nesil PlayStation konsolunun şirketin 31 Mart 2020'de sona eren mevcut mali yılı içinde satışa sunulmayacağını doğruladı.

Sony Interactive Entertainment ayrıca yeni nesil PlayStation'ı geliştirmek için 31.1 milyar yen (yaklaşık olarak 278 milyon ABD Doları) yatırım yapmayı planladığını ve PlayStation Now servisinin çıkışından bu yana yıllık ortalama yüzde 40 büyüme gösterdiğini ve şu anda 700.000 aboneye sahip olduğunu açıkladı.

Peki ya siz PlayStation 5 için heyecanlı mısınız? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlere aktarmayı unutmayın.