Bugüne kadar Sony'nin merakla beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 5 hakkında birçok tahminde bulunuldu, ancak bu tahminler varsayım olmaktan ileri gidemedi. Fakat üçüncü parti bir oyun geliştiricisi PlayStation 5'in piyasaya çıkış tarihini ve fiyatını sızdırdı.

PlayStation 5 çıkış tarihi ve fiyatı sızdı!

Üçüncü parti bir oyun geliştiricisi tarafından, Sony'nin merakla beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 5 hakkında bazı bilgiler sızdırıldı. Sony'nin konsol oyuncularına sunacağı yeni nesil oyun konsolunun çıkış tarihini ve fiyatını açığa çıkaran bu sızıntı, ayrıca cihaz ile ilgili birkaç önemli bilgiyi de içinde barındırıyor.

Bilindiği üzere PlayStation 4, 15 Kasım 2013 tarihinden bu yana hayatımızda bulunuyor. Halen harika grafiklere sahip oyunların çıktığı konsol, buna karşın emeklilik dönemine yavaş yavaş yaklaştığı bir gerçek. İşte bu noktada Sony 'PlayStation 5 ne zaman geliyor?' gibi benzer sorular devreye giriyor.

Son zamanlarda oldukça sık gündeme gelen konsol, bu sefer daha yeni ve daha gerçekçi iddialar ile karşımıza çıkıyor. Biliyorsunuz ki son dönemlerde sızıntıların büyük çoğunluğu doğru çıkıyor. Fakat yine de doğruluk payının %100 olduğunu söylememiz mümkün değil.

PlayStation 5'de hangi oyunlar olacak?

Sızıntıya göre PlayStation 5 için 4K destekli ücretsiz PUBG, VR destekli Gran Turismo 7, The Last of Us Part 2 ve Ghost of Tsushima "remaster" yapımları geliyor. Bunlar ek olarak Battlefield: Bad Company 3, 2020'de geleceği söylenen GTA 6, Harry Potter, Horizon: Zero Dawn 2 ve yeni bir Assassin's Creed oyununun da adı geçiyor.

PlayStation 5'in fiyatı ne olacak?

PlayStation 5'in, beklendiği gibi 2020 yılı içinde konsol oyuncuları ile buluşacağı belirtiliyor. Fiyatının ise 500 dolar olacağı iddia ediliyor. Kaynaklara göre cihaz gücünü 7 nm üretim sürecinden çıkan 8 çekirdekli AMD Ryzen işlemciden alacak. 4K oyunculuğu standart halen getireceği, 8K'ya ise yükseltme ile çıkış yapabileceği söylenen Sony PlayStation 5, 14 teraflops seviyesini hedeflediği belirtiliyor. Detaylar resmileştiğinde siz değerli oyuncularımıza aktarmaya devam edeceğiz.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU