ANTALYA'da düzenlenen 18"inci Food Product Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı'nda dans eden ve çalışma izni bulunmayan yabancı uyruklu 11 kız, gözaltına alındı. Aralarında Macaristan güzeli iki kızın da yer aldığı 11 dansçı sınır dışı edilecek.

ANFAŞ Fuarcılık tarafından Antalya Expo Center"da düzenlenen 18'inci Food Product Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı geçen çarşamba günü törenle açıldı. 415 firmanın stant açtığı ve 4 gün sürecek fuarın ilk gününei içecek firmalarının stantlarındaki yabancı kızların dansları ve şovları damgasını vurdu. Piste çıkan kızlar meraklı gözlerle izlenirken, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne (SGK) aynı gün bir ihbar mektubu ulaştırıldı ve kızların izinsiz çalıştığı ileri sürüldü. Bunun üzerine harekete geçen müfettişler fuarda yaptıkları tespitleri Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne bildirerek yardım istedi. Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri fuarda SGK müfettişleriyle birlikte yaptıkları çalışmada enerji içeceklerinin standlarında şov yapan yabancı uyruklu 11 kızın çalışma izni bulunmadığını belirledi.

İzinsiz çalıştıkları gerekçesiyle Playboy kızları Macaristan 2009 kraliçesi 22 yaşındaki Anett Maximovits ve Macaristan 2010 üçüncü güzeli 25 yaşındaki Evelin Aubert'in de aralarında bulunduğu 11 yabancı uyruklu kız, gözaltına alındı. Playboy kızlarıyla birlikte gözaltına alınan Ukraynalı kızlar 25 yaşındaki Mana Shnedovych, 23 yaşındaki Anna Levchuk, 22 yaşındaki Alina Malets ve 18 yaşındaki Natalia Gusak ile Rus kızlar 26 yaşındaki Tatıana Ponezhına, 25 yaşındaki Natalia Chelyakova, aynı yaştaki Svetlena Troshkına, 21 yaşındaki Vıctorıa Gupalova ve 20 yaşındaki Svetlana Sokolenko, Aksu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde tercüman eşliğinde ifade verdi.

Polis, mankenlerin pasaportlarında yaptığı incelemede ülkeye turist vizesiyle girdikleri ve fuar ve gösteri yerlerinde çalışacaklarını gösteren çalışma vizelerinin bulunmadığını ve çalışma amaçlı ikamet izinlerinin olmadığını tespit etti. Bunun üzerine mankenler, polis minibüsüne bindirilerek önce hastanede sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. DHA