Fenerbahçe ile UEFA Başkanı Michel Platini arasındaki soğuk savaşın perde arkasında ilginç gelişmeler ortaya çıktı.
 
UEFA’dan randevu talep etmesine rağmen olumsuz yanıt alan Sarı-Lacivertliler’in, Platini’nin ikili oynaması nedeni ile bu sıkıntıyı yaşadığı öğrenildi.
 
Platini’nin, UEFA Başkan Vekili Şenes Erzik’e, “Fenerbahçe heyeti ile tabii ki görüşebiliriz. Yazılı başvurunun yapılması yeterlidir. Olumlu cevap veririm” demesine karşın, Sarı-Lacivertli ekibin başvurusu sonrası karar değiştirdiği bildirildi. Şike iddiaları sürecinde Fenerbahçe’ye karşı takındığı olumsuz tavırlarla dikkati çeken Platini’nin, yaşanan randevu krizinin 1 numaralı sorumlusu olduğu ifade edildi.
 
Lobi oluşturmak amacı ile girişimde bulunan Fenerbahçe, Platini’nin bu tutarsızlığı nedeni ile amacına ulaşamadı. Şenes Erzik’ten gelen, “Platini davetinizi bekliyor” sözü üzerine girişimde bulunan Sarı-Lacivertliler, yine bizzat Başkan Platini’nin direktifi ile yollanılan “Talebiniz reddedilmiştir” yanıtı üzerine şaşkına döndü.
 
KURMAYLARIYLA GÖRÜŞÜNCE
Özellikle CAS’a açılan dava nedeniyle Fenerbahçe’ye çok kızgın olan Platini’nin, kurmay heyeti ile yaptığı görüşme sonrası randevudan vazgeçtiği belirtildi. Aziz Yıldırım da bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Platini
hakkında suç duyurusunda bulundu. Platini bilindiği gibi “Soruşturma bittiğinde Fenerbahçe’nin ne yaptığını herkes görecek” şeklindeki sözleri ile de çok büyük tepki toplamıştı.