Kendilerini "Genç Atsızlar" olarak nitelendiren gruptan bir kişinin bu eylem için planör kursu aldığı öğrenildi.


Türkiye'nin Ermenistan ile önceki akşam yaptığı maçta, planörle Bursa Atatürk Stadyumu'na inerek, Azerbaycan bayrağı açmak istediği iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.
Bursa'da oynanan Türkiye-Ermenistan maçında büyük bir skandalın yaşanması polisin başarılı istihbarat çalışması sonucu engellendi.

'GENÇ ATSIZLAR'

Edinilen bilgiye göre, kendilerine 'Genç Atsızlar' adını veren bir gruba mensup 4 genç, Azerbaycan bayraklarıyla şov yapmak ve dünyaya mesaj vermek amacıyla maç esnasında planörle stada inme teşebbüsünde bulundular. Ancak istihbarat ekipleri girişimden haberdar olunca, eylem suya düştü.

İSTİHBARAT BAŞARISI

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Valisi Şahabettin Harput, şunları söyledi: 'İstihbarat ekiplerinin takibi sonunda, böyle bir bilgi alınınca arkadaşlar bunu takip ettiler. Hazırladıkları planörle ve bu konuyla ilgili diğer dokümanlarla birlikte tam böyle bir şeye tevessül etmeden almak suretiyle bu olayın önüne geçmiş oldular. Yapılan araştırmalarda zanlılardan biri, daha önce planör kursu gördüğünü, hazırlık yaptığını ve ses getirmeyi amaçladığı belirlendi' /yeni şafak