Çubuklu, “Savcılıklarda soruşturması devam edenler -çünkü kararda yürürlüğünün durdurulması da var- veya mahkemede yargılaması sürenlerin değerlendirilmesi, ilgili mahkeme ve savcılıklar tarafından yapılıp askeri yargı görev alanına giriyorsa gönderilmesi gerekiyor” dedi.

Genelkurmay Başkanlığı; Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı"ndaki kozmik odada yapılan aramada suç unsuruna rastlanmadığını, gizlilikleri ortadan kalktığı için kozmik planların iptal edileceğini açıkladı. Genelkurmay, TSK"nın çekindiği ve saklayacağı hiçbir faaliyetinin bulunmadığını vurgulayarak, seminer planında yer alan harekâtın adının "Balyoz" olmadığını duyurdu.

Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak ile Tuğgeneral Çubuklu, dün karargâhta basın bilgilendirme toplantısı düzenledi. Çubuklu, kozmik odada yapılan aramalarla ilgili bilgi verirken, özetle şöyle konuştu:

“Genelkurmay"ın aramaları engellemeye yönelik bir girişimi olmadı. Silahlı Kuvvetler"in çekinecek ve saklayacak hiçbir şeyi olmadığını göstermek, art niyetli kişi ve grupların, özellikle de bilinen bazı medya organlarının "bazı şeylerin üzeri örtülüyor, bilgi-belge kaçırılıyor" tarzı hezeyanlarına fırsat vermemek maksadıyla, mahkeme kararına hemen itiraz edilmeyerek hâkimin inceleme yapmasına karşı çıkılmamıştır./milliyet