Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde fit bir vücuda sahip olmak isteyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Oysa sağlıklı ve ışıl ışıl parlayan dişlere sahip olmadıktan sonra tam bir güzellikten bahsetmek oldukça zordur… Plajlara kusursuz bir gülüş ile damgasını vurmak isteyenler ise estetik diş hekimlerinin kapılarını çalıyor.

Dişlerin, yüz estetiğinin en tamamlayıcı unsurları arasında yer aldığını belirten Diş Hekimi Özlem Acar, fark yaratan bir gülüş için estetik diş hekimliğinde her şikayete uygun bir tedavi seçeneği olduğundan bahsediyor.

Yaz aylarında en çok diş beyazlatma yaptırıyoruz…
Yaz aylarında özellikle daha beyaz dişlere sahip olmak isteyen bireyler, en çok diş beyazlatma yönteminden yararlanıyor. Ofis ve ev tipi olmak üzere iki farklı diş beyazlatma seçeneğinin olduğunu belirten Acar, ofis tipi beyazlatma yönteminin bir saate tamamlandığının altını çiziyor. Bir yemek molası kadar kısa bir zamanda tamamlanabilen tedavi sonucunda, bembeyaz dişlerle klinikten ayrılmak mümkün… Ev tipi diş beyazlatma yöntemini tercih edenlere ise özel bir plak ve jel veriliyor. Evde yapılacak diş beyazlatma işleminin diş hekiminin söylediği şekilde yapılması da oldukça önemli... Ayrıca eve verilecek jelin klinikte uygulan kadar yoğun olmaması, ev tipi diş beyazlatma işleminin ofis tipine göre daha uzun sürede etkisini göstermesine neden oluyor.

Kusursuz bir gülüşe porselen yapraklar ile kavuşun;
Çapraşık, aralıklı, renkleşmiş, kırık dişlerin yerine, inci gibi sıralı dişler ile kim gülümsemek istemez ki? Sayısız diş kusuruna çözüm olabilen laminate veneer tedavisi, gülüşü ile kendinden söz ettirmek isteyenlerin tercihi oluyor. 4-6 gün gibi kısa bir süre tamamlanabilen tedavi yöntemi, dişlerin sadece ön yüzeylerinden 0,3 mm gibi az bir miktar aşındırdığı için dişlere de zarar vermiyor.

Diş Hekimi Özlem Acar estetik diş hekimliğinde uygulanan; diş beyazlatma, laminate veneer, implant, kırmızı diş estetiği gibi tedavi yöntemleri ile artık herkesin hayal ettiği gülüşe sahip olabileceğini söylüyor.