Kemer'in Göynük Beldesi Göynük sahilinde iki 5 yıldızlı otelin yetkilileri ve personeli halk plajına koymak istedikleri şezlong nedeniyle kavga etmişti. Onlarca turisttin önünde dün gerçekleşen kavgadan sonra jandarma ekipleri gruplara müdahale etmiş 1 kişiyi de gözaltına almıştı. Olayın ardından Antalya Valiliğinin talimatıyla Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, görevlendirdiği bir komisyon gözetiminde sahilin yasalara uygun hale getirilmesi talimatını verdi. Talimatla, mevcut yasalara göre herkesin kullanımına açık olması gereken halk plajı, otelciler bölgedeki şezlongların kaldırılması, sahilin işgallerden arındırılması istendi.

Talimat gereği, sabah 09.00'da Mal Müdürü Oktay Göktuğ ve Göynük Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Gülsüm Bal ve diğer görevliler Jandarma korumasında Göynük sahiline geldi. Oktay Göktuğ'un Kaymakamlığın talimatını ilettiği Queen Elizabeth Oteli görevlileri kendilerinin işgal ettiği bölümü boşaltırken, şezlonglarda güneşlenmeye çalışan turistler gelişmeleri şaşkınlıkla izledi. Turistlerin rahatsız olmaması için ilk önce boş şezlonglar kaldırıldı.Otel görevlilerinin şezlongları kaldırma çalışmaları sürerken bazı turistlerin şezlonglarını Göynük Belediyesi Halk Plajı'na taşıyarak adeta iltica ettikleri gözlendi.

KİLİKYA ÖNCE "KALDIRMAM" DEDİ

Queen Elizabeth Oteli şezlongları kaldırılırken Kilikya Oteli Genel Müdürü Coşkun Ardahan ise kendilerine bir yazı gelmediğini bu yüzden şezlongları kaldırmayacağını belirterek, "Ben kaldırmam. Kaymakam bey bana tebliğ etmek zorunda. Resmi yazıyı istiyoruz. Bu benim yasal hakkım" diye konuştu.

KENDİ PLAJIMIZDAN 20 METRE VERDİK AMA İŞGALE KALKIŞTILAR
Ardahan, "Yoğun çalıştığımız bir tur operatörü olayı duymuş ve buraya geliyor. Turizmi nereye gidebileceğini siz düşünün. Maalesef tam sezonun ortasında yerel bir makamın Kaymakam beyin yapmış olduğu bir icraatın bedelini hepimiz Türk Turizmi olarak ödeyeceğiz" dedi

Ardahan, 2,5 aydır iki otel arasında kavga olduğu konusundaki soru üzerine de "Biz karşılıklı olarak anlaştık. Bizden yer talep ettiler. Biz kendi plajımızdan 20 metre yer verdik, bunun akabinde Kaymakam Bey de bizzat gelip siz yapacağınızı yaptınız teşekkür ediyoruz dedi. Ama dün bir işgal şeklinde Kaymakam beyin kendilerine 100 metreye şezlong yetiştirebilirsiniz dediğini öne sürerek bizim şezlonglarımızı kaldırarak kendi şezlonglarını yerleştirmeye kalkışıyorlar ve olay cereyan ediyor" diye konuştu.

Cuşkan Ardahan, başta Turizm Bakanlığı olmak üzere gerekli yerlere olayın duyurulduğunu söyledi ancak bir süre sonra şezlonglarını otel duvarı önüne çektirdi.