Kısa adı "EPİRDEN 2009" olan Epirden Beach Volley, uzun bir aradan sonra, Türkiye Serisi ile Kuşadası Belediyesi'nin özel daveti üzerine Kuşadası'na geliyor.
Estonya, Norveç, Polonya, Moldova, Romanya ve Sırbistan'ın yanı sıra, Türk takımlarının da katılacağı Epirden 2009 Kuşadası ayağı, 26-27-28 temmuz tarihlerinde Kuşadası'nın dünyaca ünlü plajı Kadınlar Denizi'nde oynanacak. Saat 17.00'de başlayacak müsabakalar, özel olarak aydınlatılmış sahada gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürecek.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, kültür ve sanat etkinliklerinin yanı sıra sportif etkinliklere de büyük önem verdiklerini belirterek, bu amaçla Kuşadası'nın yıllar sonra yeniden plaj voleybolu heyecanıyla buluşturacaklarını söyledi. Plaj voleybolu turnuvasının dünyaca ünlü Kadınlar Plajı'nda gerçekleşmesinin de turnuvaya ayrı bir renk katacağını belirten Altungün, dünyaca ünlü voleybolcuların katılacağı plaj voleybolu turnuvasına hem Kuşadalılar hem de yerli ve yabancıturistleri davet etti.