Aydın, "Kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hükümlü olmamış, seçmen kütüğüne yazılma koşullarını taşıyorsa, terörist de olsa seçmen olarak yazılır" dedi.

SEÇMEN kütüklerini savunan, denetleme görevinin vatandaşlara ve siyasi partilere ait olduğunu söyleyen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, kütüklerde sorun olduğunu dün ilk kez kabul etti. Aydın bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yetkilileri ile bir araya gelerek, seçmen kütüklerindeki iddialar konusunu görüşeceklerini belirterek, "Bazı sorunlar çıktı. Bu sorunların kaynağı nedir? Deniyor ki, bir adreste birden fazla adam var. Bunları araştırıyoruz. Bunların hepsini konuşacağız" dedi.

Aydın, güncelleştirme sırasında ortaya çıkan sorunların kaynağını araştırdıklarını ve bugünkü toplantıda seçmen kütüklerine ilişkin tüm iddiaların ele alınacağını kaydetti. Seçmen kütüklerinin kesinleşmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini ve seçmen listelerinin muhtemelen bugün kesinleşeceğini bildiren Aydın, şu değerlendirmeleri yaptı:

Sadece hükümlü oy kullanamaz

"18 yaşını dolduran herkes bizde seçmendir. O kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, mahkemece mahkûm olmamış, hükümlü olmamış, seçmen kütüğüne yazılma koşullarını taşıyorsa ve anasının, babasının yanında, adresinde bulunuyorsa terörist de olsa bu kişiyi seçmen olarak yazmak durumundayız. Teröristi, diyelim ki asker yakaladı, cezaevine aldı, bu kişi cezaevinde oyunu yine kullanacaktır, engel değil, çünkü hükümlü değildir. Ancak hükümlü olursa oyunu kullanamayacaktır. (PKK"lıların listede olması doğal mı? sorusuna) Doğaldır tabii ki arkadaşlar. O kişi T.C. vatandaşı ve mahkemece mahkûm olmamış. Seçim takvimi hazırlanıyor. Komisyon bitirdi.1 Ocak"tan önce açıklayacağız. Seçmen kütüklerinin kesinleşmesini bekliyoruz. Basında seçmen kütüğü ile ilgili birçok haber var. Bu bizim kusurumuz değil. Mükerrer iddiası olan getirsin görelim."