Nazımiye İlçe merkezinde oturan ve geçici köy korucusu kadrosunda 15 yıldır Hükümet Konağı’nda bekçilik yapan Mustafa Akçiçek, bugün saat 19.00 sıralarında 2 yakını ile ticari taksi tutarak akrabalarının yaşıdığı Ramazan Köyü’ne doğru yola çıktı. 
 
Nazımiye’ye 15 kilometre mesafedeki köye giden Akçiçek’in içinede bulunduğu otomobil köye 4 kilometre mesafdeki Doğantaş Köyü yol ayrımında PKK’lı 3 terörist tarafından kesildi. Silah tehdidi ile araçtakileri indiren teröristler, bir süre sorguladı. Ardından Mustafa Akçiçek’i, devletle işbirliği yaptığı ve PKK’lıların yerlerini askerlere ihbar ettiği gerekçesiyle otomobilden uzak bir noktaya götüren teröristler burada uzun namlulu silahla vurup öldürdü. Ticari taksi de bulunan diğer kişilere dokunmayan teröristler, bölgeden kaçtı. 
 
Durumun güvenlik güçlerine bildirilmesi üzerine bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Ancak, teröristlerin kaçarken, güvenlik güçlerinin geçiş yollarına patlayıcı tuzakladıkları belirlendi. Karadan sevkedilen askerlerin olay yerine ulaşıp Akçicek’in cesedini alacakları belirtildi. 
 
KAMER GENÇ’İN KÖYLÜSÜ VE AYNI AŞİRETTEN 
PKK’lı teröristler tarafından öldürülen korucu Mustafa Akçiçek’in CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’in köylüsü ve aynı aşiretten olduğu ortaya çıktı. 
 
Ankara’da bulunan Milletvekili Genç, telefonla konuştuğu DHA muhabirine yaptığı değerlendirmede olayın kaygı verici olduğunu söyledi. Genç, olayı gece öğrendiğini belirterek, "Öldürülen Mustafa Akçiçek’i tanıyorum. Korucu olmasına rağmen hiçbir şekilde operasyonlara falan katılmamış ve silah bile kullanmamıştır. Yoksul bir aile babasıdır. Korucu kadrosunda olmasına rağmen Hükümet Konağı’nda bekçilik yapıyordu. Sivillere böyle saldırıların yapılması çok kaygı verici bir durum. Cenaze hala alınmamış güvenlik birimleri operasyonlara devam ediyor. Niçin öldürüldüğü konusunda hala net bir bilgi yok, bir aksilik olmaz ise yarın Tunceli’ye gideceğim" dedi.