Gözaltına alınanların, daha önce de çeşitli eylemlere katıldığı saptanırken, operasyon sırasında bir evde yapılan aramada, ekime hazır yaklaşık 250 gram hint keneviri tohumu ele geçirildi.

Terör örgütü yandaşları, geçtiğimiz günlerde Uludere'de hayatını kaybeden 35 vatandaşı bahane ederek izinsiz yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında olay çıkaran grup, eylem sırasında 7'si polis 8 kişiyi yaraladı, 3 iş yerine zarar verdi. Eylem sırasında 43 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 12'si tutuklandı.

Eylem sırasında mağdur olan polis ve sivillerin şikayeti üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, eylem gününde çekilen fotoğraf ve görüntüleri incelemeye aldı.

İnceleme sonucu eylemi organize ettiği tespit edilen örgüt yandaşlarına operasyon düzenlendi. Bu sabah saatlerinde ikametlere düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan çoğunun üniversite öğrencisi olduğu belirtiliyor. Operasyon sonucu hard disk, CD, DVD, kitap, gazete, dergi ve bol miktarda örgütsel döküman ele geçirildi.

Öte yandan, BDP il teşkilatında çalıştığı öğrenilen M.K. isimli bir şahsın evinde yapılan aramada ise ekime hazır hale getirilmiş yaklaşık 250 gram hint keneviri tohumu ele geçirildi. Gözaltına alınanlardan ikisinin 18 yaşından küçük olduğu belirtildi. 18 yaşından küçük olan iki kişinin Çocuk Şubesi'ne teslim edileceği belirtilirken, diğer şüpelilerin sorgusuna Terörle Mücadele Şubesi'nde başlandı. Sorgunun ardından, şüphelilerin adliyeye sevk edileceği öğrenildi. Operasyonda A.S., K.A., M.S., M.S.D., M.D., N.A., S.Ü., C.Ç., M.K., F.Ç., M.K., İ.K., S.Ö., M.A., A.S., N.B. isimli şahıslar gözaltına alındı.