Bir grup terör örgütü yandaşınca atılan molotofkokteylleri ile camları kırılan merkezde, herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Saldırıyı kınayan Türk Kültür Merkezi Derneği Başkanı Bilal Darıyeri, olaydan büyük üzüntü duyduklarını dile getirerek, "Hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu olayların yaşanmaması lazım. Bunu yapanlar şunu bilmeli ki, şiddetle hiçbir şey düzelmez. Derneğimize zarar vermek, kimseye bir şey kazandırmaz. Ben vatandaşlarımıza galeyana gelmemelerini tavsiye ederim. Emniyet güçleri inşallah sorumluları kısa sürede ele geçirir ve gereken cezayı uygular" dedi. Başkan Darıyeri, Anvers Belediye Başkanı Janssens'in tüm uyarılara rağmen tedbir almadığını savundu.

Türk Dernekler Birliği Başkanı Sedat Kaya ise, saldırının ilk olmadığını, 2008 yılında da aynı saldırıya maruz kalındığına işaret ederek, "Türklerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde terör örgütü yandaşlarına yürüyüş izni verilmesine anlam veremiyoruz. Tahriklere kapılan olur, istenmeyen olaylar olur. Sanırım bunların amacı da kardeşi kardeşe düşürmek. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, PKK ile Kürt kökenli kardeşlerimizi ayırmalarıdır. Kürt-Türk kardeştir, bunun aksini kimse iddia edemez. Lütfen itidalli olalım" diye konuştu.

Anvers'te haftalardır izinsiz gösteri yapan terör örgütü yandaşlarına göz yumduğunu öne sürdükleri Anvers Büyükşehir Belediye Başkanı Patrick Janssens'a tepki gösteren Türk vatandaşları, "Söz konusu Türkiye olunca Avrupa ikiyüzlü tavır sergiliyor. Fakat şunu bilmeliler ki artık bu numaraları Türk halkı olarak yutmuyoruz. Amaçları terörü bitirmek değil, Türkiye'yi zor durumda bırakmak" dediler.