Terör örgütü PKK, güvenlik güçlerinin yoğun operasyonlarının sonuç vermesi üzerine strateji değişikliğine gitti. İstihbarat raporlarına yansıyan kanlı plana göre örgüt, mayın saldırılarıyla ‘toplu katliam’ peşinde. Suriyeli Fehman Hüseyin’in bu saldırıları organize eden Nidal Afrin’e “Günde bir eylem yeterli değil en az üç tane eş zamanlı yapılmalı” dediği belirlendi. Güvenlik güçleri alarmda...
 
Güvenlik güçlerinin yoğun operasyonlarıyla köşeye sıkışan terör örgütü PKK, strateji değişikliğine gitti. Örgütün, yeni planları istihbarat raporlarına yansıdı. Buna göre Güneydoğu’da ‘kurtarılmış bölge’ oluşturmak isteyen PKK, mayınlı saldırılarını artıracak.Terörörgütü güvenlik güçlerine yönelik toplu infaz planlıyor. Bu sebeple geçiş güzergâhlarına bombalı tuzaklar döşenecek. PKK’nın askeri kanat sorumlusu Suriyeli Fehman Hüseyin’in bölgedeki mayın saldırılarını organize ettiği belirlenen Nidal Afrin’e mayın saldırılarını artırması için talimat verdiği belirlendi.
 
GÜNDE ÜÇ EYLEM YAP
 
İstihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre ‘Bahoz’ kod adlı Fehman Hüseyin, eş zamanlı mayın saldırıları yapılmasını istedi. Bu saldırıların farklı illerde yapılması gerektiğini dile getirdi. Hüseyin’in, “Günde bir eylem yeterli değil en az üç tane eş zamanlı eylem yapılmalı” sözleri kayıtlara girdi. Hakkâri Çukurca’da güvenlik güçlerinin geçiş güzergâhına döşenen mayınları organize ettiği belirlenen Suriye uyruklu Nidal Afrin için ise kırmızı alarm verildi. Bölgedeki teröristlere mayın ve ağır patlayıcılar konusunda eğitim verdiği de belirlenen Afrin için istihbarat birimleri teyakkuza geçti.
 
Lunaparktaki çocukları öldüreceklerdi
 
Adana’da bombalı eylem hazırlığındaki iki terörist yakalandı. Teröristlerin bayramın üçüncü günü lunaparka bomba koymayı planladığı ancak yoğun güvenlik önlemi sebebiyle vazgeçtikleri belirlendi. İki terörist pazar günü otobüs durağına bomba düzeneği koyacakları sırada yakalandı.
 
Teröristlerin üzerinde zaman ayarlı yarım kilo A-4 patlayıcı ile destekli 5 kilogram potasyum maddesi ele geçirildi. Polisin gözaltına aldığı teröristlerin, Kandil’de bomba eğitimi aldığı ve ses getirecek eylemler için şehre geldiği belirlendi. Bombacılardan birinin Öz Savunma Birlikleri adı verilen bombacı okulundan geçen yıl birincilikle mezun olduğu ileri sürüldü. Eylem hazırlığındaki teröristlere yardım ettikleri gerekçesiyle, 3 kişi daha gözaltına alındı.
 
Diyarbakır ve Hakkâri’yi kana bulayacaklardı
 
Diyarbakır ve Hakkâri’de yolu kana bulayacak mayınlı tuzaklar son anda fark edildi. Diyarbakır’da araziye gömülmüş vaziyette basma düzenekli cam, çivi, demir parçaları ve amonyumnitrat ile desteklenmiş ve beslenmiş pil düzenekli 7 ayrı noktaya yerleştirilen patlayıcı madde düzeneği imha edildi. İl Jandarma Komutanlığı’nın elde ettiği istihbari bilgiler ışığında teröristler Ergani ilçesinin Kavurmaküpü köyü mevkisinde araziye yüksek etkili patlayıcı madde yerleştirdi. Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
 
‘’Tuzaklanan patlayıcı madde düzenekleri bomba uzmanları tarafından imha edilmiştir. Söz konusu patlayıcıların daha önceDiyarbakırErgani, Maden, Elazığ yol güzergahında yol kontrol devriyesine açılan ateş sonucu oluşan terörist saldırısı sonrasında takip ve operasyon amaçlı arazide çalışma yapmasımuhtemel güvenlik güçlerine yönelik olarak yerleştirildiği, ancak teröristlerin hain emellerine ulaşamadıkları değerlendirilmiştir.’’
 
Çukurca-Hakkâri Karayolu’nun 8. kilometresinde ise soba borusu içerisine yerleştirilen telsiz düzenekli patlayıcı etkisiz hale getirildi. Hakkâri Valisi Muammer Türker, soba borusu içerisine yerleştirilen patlayıcının tahrip gücünün yüksek olduğunu söyledi.