Ovacık’ta taksi çalıştıran İbrahim Ergil, dün saat 18.00 sıralarında 3 arkadaşı ile birlikte ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Aksu Deresi’ne giderek piknik yaptı. Saat 20.00 sıralarında bu kişilerin yanlarına gelen 2 PKK’lı İbrahim Ergil’e "Seninle konuşmamız lazım, duyduğumuz ve aldığımız bilgilere göre devlet ile işbirliği yapıyorsun bu nedenle seni götüreceğiz" diyerek yanlarına alıp bölgeden uzaklaştı. 
 
Ergil’in arkadaşları ilçe merkezine giderek durumu jandarmaya bildirince bölgede operasyon başlatıldı. Taksi şoförünün kaçırıldığı bölgeye giden 2 Kobra helikopteri bölgede keşif çalışması yaptı. Bölgeye gece ve sabah erken saatlerinde gönderilen özel eğitimli jandarma timlerinin operasyonları sabaha kadar devam etti. 
 
Jandarma timleri operasyon sırasında İbrahim Ergil’in cesedini Tunceli-Ovacık karayolunun Aksu Deresi üzerindeki köprü yanında buldu. Uzun namlulu silahla başına ateş eldirilerek öldürülen İbrahim Ergil’in cesedi savcılık tarafından inceleme yapıldıktan sonra ilçe merkezine buradanda Elazığ Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Jandarma, öldürülen İbrahim Ergil’in piknik yaptığı 3 arkadasıyla ilgili başlattığı soruşturmayı sürdürüyor. 
 
Bir süre önce Tunceli’nin Nazimiye ilçe merkezinde geçici köy korucusu olan ancak Adliye binasında bekçi olarak çalıştırılan 56 yaşındaki Mustafa Akçicek, köyüne gittiği sırada PKK’lılar tarafından araçtan indirilerek öldürülmüştü. (dha)