PKK’da tecavüze uğrayan bir kadın terörist, diğer teröristlerin üzerine ateş açtı. İki kişi yaralandı, kadın terörist infaz edildi.

Güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı kadın teröristler, verdikleri ifadelerde, örgütün, kadınların maruz bırakıldıkları cinsel istismarın faturasını; infaz, tecrit ya da kurdukları sözde mahkemelerinde aldıkları yaptırımlarla yine kadın teröristlere ödettiğini anlatarak; örgütün karanlık yüzünü ortaya koyuyor. Kadın teröristlerin bir kısmı çevre baskısıyla başlarına gelenlere sessiz kalırken, bir kısmı da her türlü sonucu göze alıp örgütten kaçtıklarını ifade ediyor. 

Dirijivan kod adlı kadın terörist güvenlik güçlerine verdiği ifadede, Suriye’de 6 ay süreyle eğitim aldığını, eğitim sonrasında gönderildiği bölgede nöbet tutarken yanına gelen erkek BTÖ mensubunun kendisini elle ve sözle taciz ettiğini, karşı koymaya çalışmasına rağmen, zorla tecavüz etmeye kalkıştığını, bağırıp çevreden yardım istemesi sonucu kaçtığını anlattı. 

ÖRGÜTTEN KAÇTI

Yaşadığı bu olayı, sözde yöneticilere iletmesine rağmen bir sonuç alamadığını, bir daha bu tarz bir olay yaşamak istemediği için örgütten kaçmaya karar verdiğini belirtti.  

İKİ TERÖRİSTİ VURDU 

İfadede, Baver kod adlı kadın teröriste tecavüz edilmesi sonucu teröristin bunalıma girerek grubun üzerine ateş açtığı, iki teröristi yaralayan kadının infaz edildiği bilgisi yer aldı.