AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, yaşlı-çocuk, kadın-erkek ayrımı yapmadan katliamlar gerçekleştiren terör örgütünün son beş yıl içinde gerçekleştirdiği ve hafızalarda kalan birçok eylem gerçekleştirdi.

Kanlı eylemleri

Vicdan sahibi herkesin kınadığı terör örgütü, 22 Mayıs 2007'de başkent'in en kalabalık mekanlarından biri olan Anafartalar Çarşısı önünde canlı bombalı eylem düzenledi.

Eylemde, evine gitmek isteyen memur, seyyar satıcı ve tezgahtarların da aralarında bulunduğu İsa Kalkış, Tuba Yomi, Serdar Karayiğit, Muzaffer Savaş, Ferhat Kanat ve Bilal Genç isimli 6 vatandaş hayatını kaybederken 8'i kadın ve 10'u Pakistan uyruklu olmak üzere 91 kişi de yaralandı.

Diyarbakır'da çocuklar öldü

Tarihler, 3 Ocak 2008'i gösterirken PKK çirkin yüzünü bu kez Diyarbakır'da gösterdi. Selahaddin Yazıcıoğlu Caddesi'nde park halindeki araca yerleştirilen bomba, askeri servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandalı düzenekle patlatıldı.

Patlamanın gerçekleştirildiği yer araç trafiğine kapalı, dershane yakınındaki bir yürüyüş yoluydu. Olayda, 6'sı öğrenci 7 kişi öldü, yaralanan 73 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Diyarbakır'daki eylemden 4 ay sonra terör örgütü Batman'da bir kez daha vatandaşları hedef aldı. Sason ilçesinde 9 Mayıs 2008'de yola döşenen mayının patlatılması sonucu bir minibüsteki 3 kişi olay yerinde, biri de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
İşçi, köylü ve bir köy öğretmeninin de bulunduğu minibüsteki 5 kişi de ağır yaralandı.

Güngören'deki iki patlama: 17 ölü, 154 yaralı

Terör örgütü 2008 yılında İstanbul Güngören'de de vatandaşları hedef aldı.
Çöp tenekesine yerleştirilen bombanın patlamasının ardından 10 dakika sonra 50 metre ileride yine bir başka çöp tenekesinde daha güçlü bir patlama yaşandı. Hain saldırıda terör örgütü ilk patlama sonrası yardıma gidenleri de hedef almıştı.

Araç trafiğine kapalı ve vatandaşların yoğun olduğu alanda, akşam saatlerinde meydana gelen patlamada, 3 yaşındaki Aleyna Çelik, 5 yaşındaki Taha Yıldızlı, 12 yaşındaki Murat Ağca ve Şeyma Özkan adlı çocuklarla 17 kişi öldü, 154 kişi de yaralandı.

Hayallerini de yaktılar

Tarih 8 Kasım 2009'a geldiğinde, İstanbul'un Bağcılar ilçesinde bir belediye otobüsüne terör örgütü mensuplarınca molotofkokteyli atıldı.
Saldırıda, evine giden 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Serap Eser, otobüste çıkan yangın sonucu alevler arasında kaldı. Genç kız yaklaşık bir ay hastanede yattı ancak bedeni acıya daha fazla dayanamadı. Hemşire olmak isteyen Eser, hayatını kaybetti.

İmamı sırtından vurdular

Teröristler, Hakkari'de 23 Haziran 2010'da, Hacı Sait Cami'sinin imamı Aziz Tan'ı hedef aldı. Tan, sabah ezanını okuduktan bir süre sonra Pehlivan Mahallesi'ndeki evine gittiği sırada, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce açılan ateş sonucu sırtından vurularak öldürüldü.
1 Ağustos tarihinde ise Batman'ın Hasankeyf ilçesi Meymuniye köyü yakınlarında bulunan petrol sahasında giren teröristler, iki bekçiyi etkisiz hale getirdikten sonra petrol vanasını açarak yangın çıkardı. Yangına müdahale için yardıma giden Çeşmebaşı köyü sakinlerinden aralarında eski Batman Baro Başkanı Sedat Özevin'in de bulunduğu 4 kişi, yola döşenen mayının patlaması sonucu öldü.

Hakkari'de de 16 Eylül 2010'da, Durankaya beldesi ile Geçitli köyü arasındaki yolda sivil vatandaşları taşıyan minibüs, teröristlerin döşediği mayına çarptı. Saldırıda, aralarında 2 yaşındaki Nurullah Umut Çiftçi ve 11 aylık Zeynep Kurt'un da bulunduğu 9 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Mardin'de ilköğretim okuluna saldırı

Terör örgütü mensupları hedef gözetmeksizin düzenlediği eylemlerde ilköğretim öğrencilerine de saldırı gerçekleştirdi.
Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, 23 Nisan 2011'deki kutlamaları için 23 Nisan İlköğretim Okulu'nun bahçesinde toplanan çocuklara, yüzleri maskeli bir grup havai fişeklerle saldırdı.

Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı ancak 7-14 yaş arasındaki çocuklara yönelik saldırı hafızalara kazındı.
Terör örgütü üyeleri, 27 Mayıs 2011'de Şırnak'ın Cizre ilçesinde imam hatip lisesi öğrencilerinin bulunduğu yurda molotofkokteyli ile saldırdı. Yurt binasında çıkan yangın sonucu 3 öğrenci yaralandı.

Kumrular'daki eylem

Terör örgütü, 20 Eylül 2011'de Ankara Kumrular Caddesi'nde bomba yüklü araçla gerçekleştirdiği eylem yürekleri dağladı. Sabah saatlerinde yaşanan patlama sonucu 5 kişi öldü, 42 kişi de yaralandı.

Terör, Siirt'te Kumrular'daki patlamayla aynı tarihte, 6 genç kızı hedef aldı. Zeynep Evin, yeni aldığı otomobili kutlamak için arkadaşlarıyla gezmeye çıktı. Terör örgütü üyeleri, otomobile polis meslek okulu yakınında ateş açtı. Otomobilde bulunan genç kızlardan 4'ü hayatını kaybetti, 2'si ise yaralandı.

Batman'da hamile kadını vurdular

Batman'da 26 Eylül 2011'de terör örgütü mensupları bir araç gasp etti. Dur ihtarına uymayan 3 terörist, polise ateş açtı. Rastgele ateşe ederek kaçmaya çalışan terör örgütü mensupları, hac yolculuğuna hazırlanan anne ve babasını ziyaretten dönen Talat Doru ve ailesinin bulunduğu araca da ateş etti.

Olayda, 4 çocuk annesi ve 8 aylık hamile Mizgin Doru (31) ile 4 yaşındaki kızı Sultan Doru hayatını kaybetti.
Talat ve Mizgin Doru'nun 4 kızı vardı ancak bir de erkek bebek istiyorlardı. Anne karnındaki erkek bebek Doru, olay sonrasında sezaryenle kurtarıldı ancak hastanede bir gün yaşayabildi. Baba doru ve bir kızı da ağır yaralandı.

Çocuklarını korumak için

Bingöl'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda, bir anne canlı bombaya müdahale ederek çok sayıda kişiyi kurtardı.
Kurban Bayramı öncesi üç çocuğuyla alışverişe çıkan Hatice Belgin, yürürken canlı bombayı fark etti ve üzerine atladı. Patlamayı engelleyemeyen anne, ancak yaşanabilecek daha büyük bir facianın da önüne geçti.

Olayda, anne Belgin ile oğlu Veysel ve bir vatandaş hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralandı.

Tatil için gelen üniversite öğrencisi öldü

Yeni yılın ilk ayında, 20 Ocak 2012'de terör örgütü mensupları Hakkari'de bir bomba daha patlattı.
Akşam saatlerinde yaşanan patlama sonucu 28 kişi yaralandı.
Tatil için ailesinin yanına gelen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Zeki Yeşil ise yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kayseri'de bombalı araçla saldırı

25 Mayıs 2012'de Göksun-Kayseri karayolu 18. kilometresinde, jandarma karakolu önünde trafik uygulaması yapan ekipler, 06 E 1819 plakalı otomobili durdurmak istedi.

Yavaşladıktan sonra tekrar hızlanan otomobil Uzman Çavuş A.Ç'ye çarptıktan sonra olay yerinden kaçtı.
Jandarma ve polis ekiplerince durdurulmaya çalışılan otomobildeki teröristler, Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde araçtaki patlayıcıları infilak ettirdi.

Patlama sonucu aralarında çocukların da bulunduğu 18 vatandaş yaralandı.