Araştırmacı- yazar ve emekli Albay Erdal Sarızeybek, Tük Eğitim- Sen Finike Şubesi'nin konuğu olarak ayın söyleşisine katıldı.

DHA'nın haberine göre, Sahilkent Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Sarızeybek, coğrafi konumu nedeniyle dünyanın gözünün Türkiye'de olduğunu söyledi.

Bu güçlü coğrafyaya sahip çıkabilmek için ülke olarak güçlü olunması gerektiğini kaydeden Sarızeybek, "Nitekim büyük bir coğrafyaya sahip Osmanlı Devleti, zayıflayınca tarihte eşi benzeri görülmemiş saldırılara hedef oldu. 3 Anadolu büyüklüğünde toprak kaybettik ve Anadolu'ya çekildik" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin çok bedel ödenerek kurulduğunu vurgulayan Sarızeybek,"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denilir. Irkçılık yapmadık. Türklük bir kültürdür, tarihi birlikteliktir. Asla Türkiyelilik gibi bir kavramı kabul edemeyiz" diye konuştu.

"Başbakan madalyayı iade etsin"

İsrail'in, Müslüman coğrafyasında yaşayabilmek için etnik ve dini ayrıştırmalara giriştiğini iddia eden Erdal Sarızeybek sözlerini şöyle sürdürdü:
"İsrail'in Siyonist planları neticesinde toplumda ayrışma yaşandı. Türk- Kürt, Alevi- Sünni kavramları ortaya çıktı. Bizden daha fazla Müslüman olduğunu söyleyen siyaset, İsrail oyunu oynuyor. Başbakanımız gerçekten bizim siyasetimizi yapıyorsa, göğsündeki 'Yahudi Üstün Hizmet Madalyası'nı çıkarır. Gerçek İsrail karşıtı politikalar izliyorsa, biz onun arkasındayız. Aldığı madalyayı iade etsin."

"PKK'nın ayağına mahkeme götürüldü"

Konuşmasında PKK terör örgütünün ortaya çıkış süreci hakkında da bilgiler veren Sarızeybek, terör üzerinden siyaset yapıldığını ileri sürdü.

Erdal Sarızeybek, "Habur'dan teröristler getirildi ve ayaklarına mahkeme götürüldü. Hiç bir pişmanlık duymadıklarını, İmralı'nın emriyle geldiklerini söyleyen teröristler serbest bırakıldı. Ancak memleketin komutanları, profesörleri, gazetecileri gözaltına alındı, tutuklandı. Kutsal Ergenekon Destanımızın adını dillendirerek dalga dalga operasyonlar yapıldı. Dava sürecinde olan bir konuya isim verilmesi hukuken mümkün olmadığı halde 'Ergenekon' adını kullandılar" şeklinde konuştu.

"PKK'nın 1 milyar dolar parası var"

PKK'nin, İsviçre bankalarında 1 milyar dolar kara parası bulunduğunu da iddia eden Sarızeybek, hükümetin bu konuya sessiz kaldığını ve hiçbir girişimde bulunulmadığını öne sürdü.

Sarızeybek, "Ankara siyasetine sesleniyorum! Eğer bu paranın varlığını biliyorsanız ve gereğini yapmıyorsanız, şehitlerimizin katilisiniz. Şimdilerde KCK denilen bir oyun var ortada. 2005'te kurulan bu yapıdan Başbakan'ın haberi yok muydu? Ancak bugün Başbakan'ın talimatı ile Oslo'da PKK ile yapılan görüşmeleri ortaya çıktı" dedi.

PKK'nın 1'inci Körfez Savaşı'nın ardından büyüdüğünü de ileri süren Erdal Sarızeybek, söylerini şöyle tamamladı:
"Daha önce üç- beş çapulcu denilen PKK, 1991'de 1'inci Körfez Savaşı ile 20 bin oldu. Peşmerge denilen Barzani Özerk Kürt Yönetimi liderine dönüştü. 2003'te yapılan 2'nci Körfez Savaşı ile silahlı PKK güçleri siyasal güce çevrildi, Barzani'nin Özerk Yönetimi Federe Kürt Yönetimi yapıldı. 2011'de ise Irak'ta Yahudi Kürt Devleti'nin temelleri atıldı. Yerel yönetimlere özerklik verilmesi sonrasında da Doğu'da 'PKK Özerk Yönetimi' oluşacak. Bu siyaset, savaş yaptığımız ihanet projesi Sevr'e gitmektir."

 

Cumhuriyet