PKK, saldırılarda olduğu gibi dağa kaçırmada da adres sormuyor. Teröristlerin son 1 haftada kaçırdığı 12 öğretmenden en az 8’inin Doğu ve Güneydoğu illerinden olması dikkat çekti.
 
TERÖR örgütü PKK’nın, son 2 gün içerisinde kaçırdığı öğretmenlerin Kürt kökenli olması dikkat çekiyor. Son olarak Diyarbakır’ın Lice ilçesi Birlik Köyü Okulu’da görevli 3 öğretmen daha kaçırıldı. PKK son 2 gün içerisinde 15’i öğretmen 16 kişiyi kaçırdı. Alıkonulan 4 kadın öğretmeni serbest bırakıldı. 12’si öğretmen 13 kişi ise hala örgütün elinde. Kaçırılan öğretmenlerin çoğunun memleketi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iller. Örgütün yayın organından yapılan açıklamada kaçırılan öğretmenler için “HPG tarafından sorgulanmak üzere gözaltına alındılar” ifadeleri kullanıldı.
 
PKK’nın kaçırdığı öğretmenlerin isimleri ve memleketleri şöyle:
 
Ahmet Ürün (Şırnak doğumlu): Diyarbakır, Hazro’da Çitlibahçe Köyü Okulu’nda öğretmen.
 
Tekin Çakır (Diyarbakır doğumlu): Lice İlçesi Dolunay Köyü’nde öğretmen
 
Talip Maçin (Diyarbakır doğumlu): Lice İlçesi Dolunay Köyü’nde öğretmen
 
Remzi Savaç (Bingöl doğumlu): Lice İlçesi Çavundur Köyü’nde öğretmen
 
Abdullah Karan (Elazığ doğumlu): Elazığ Arıcak İlçesi Yoğunbilek Köyü’nde öğretmen
 
Gökhan Yıldız (Elazığ doğumlu): Elazığ Arıcak İlçesi Yoğunbilek Köyü’nde öğretmen
 
İrfan Sarıkaya (Elazığ doğumlu): Elazığ Arıcak İlçesi Yoğunbilek Köyü’nde öğretmen (Star Gazetesi)
 
 
 
"BASKIN YAPIP BÖLGEYİ TERK EDİN DİYORLAR"
 
ERZURUM Eğitim Bir- Sen 2 Nolu Şube Başkanı Zinnur Şimşek, PKK terör örgütünün öğretmenleri hedef almasını lanetlediklerini söyledi.  Zinnur Şimşek, terör örgütünün, her biri ülkenin çeşitli yerlerinden bölgeye gelen savunmasız öğretmenlere terör örgütü mensuplarının ’Sizin çalışmanızı istemiyoruz, bölgeyi terkedin’ tehdidinde bulunduğunu söyledi. Şimşek, tepkisini şöyle dile getirdi: "En ücra noktalara kadar bin bir fedakarlıkla eğitim götürmeye çalışan ışığın elçilerinin terör örgütü PKK tarafından hedef alınmış olmasını kınıyoruz. Bölgedeki çocukların eğitim almasını engellemeye, halkı cehalete mahkum etmeye yönelik PKK’nın öğretmenleri hedef alan kaçırma ve çatışmada kalkan olarak kullanma stratejisinin arka planında, öğretmenlerin bölgeyi terk etmesini sağlamak ve çocukların eğitim almasını engellemek yatmaktadır." Zinnur Şimşek, bölgede eğitim ve öğretimin aksamaması için önlem alınması ve öğretmenlerin köylerde kalmayıp ilçe merkezlerine getirilip götürülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. (DHA)