Terör örgütü imamları katlederken misyonerler bölgede cirit atıyor. PKK imam hatip öğrencilerinin üzerine molotofkokteyli atarken Diyarbakır’da gençler misyonerlerin ağına düşürülüyor. Terör örgütü ve BDP’nin misyonerlerle birlikte Doğu ve Güneydoğu’da Kürt Kiliseleri kurmayı planladığı haberlerinin ardından, Diyarbakır’da bir süredir illegal olarak faaliyet gösterdiği öğrenilen Protestan Kilisesi’ne resmi statü kazandırmak için dernekleşme girişiminde bulunulduğu ortaya çıktı.
 
PROTESTAN SAYISI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR
 
Diyarbakır Merkez Sur İlçesi’nde 2003’te illegal olarak açılan Protestan Kilisesi’nin müdavimleri gün geçtikçe artıyor. Kentte ilk defa 1991 yılında görülmeye başlayan Protestanlar aradan geçen zaman içerisinde din değiştirenlerle birlikte 60’ı geçtiği belirtiliyor. Bu sayıya, aileler ve kiliseye yerleşen misyonerler de eklendiğinde 100’ü buluyor. Cemaat arasında Amerikalı ve Kanadalılar da bulunuyor. Her pazar günü ayin yapılan kilisede “papaz büyüsü” bozmak için gelenler bile oluyor. 
 
PAPAZ GÜVENER: DİYARBAKIR’DA GÜVENDEYİZ
 
Protestan kilisesi ilk defa 2003 yılında “konut” adı altında izinsiz olarak Papaz Ahmet Güvener tarafından açılmıştı. Güvener hakkında yasadışı misyonerlik yaptığı gerekçesiyle valilik suç duyurusunda bulunmuş, ancak Avrupa Birliği’ne uyum yasaları gereği beraat etmişti. Avrupa ve Amerika tarafından yakından takip edilen dava ABD’nin Adana 2. Konsolosunun da aralarında bulunduğu 10 kişilik yabancı heyet tarafından izlenmişti. Güvener şimdi de illegal işlettiği kiliseye resmi statü kazandırmak için dernek açma başvurusunda bulundu. Güvener, Diyarbakır’da daha önce kilisenin sokağına bile çıkamazken artık kendilerini son derece güvende hissettiklerini belirtiyor. Güvener, “Gayrimüslimlerin en güvenli yaşadığı yer Diyarbakır” diyor. 
 
ORAN: MİSYONERE YOL VERİLİYOR MÜSLÜMANA YASAK DEVAM EDİYOR
 
Akit’e konuşan Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkan Vekili Mehmet Medeni Oran, derneğin 4 ay önce “Protestan kilisesi derneği” adı altında Saadet Partisi İl Başkanlığı’nın da bulunduğu binada açıldığını ifade etti. Oran, “Şehir merkezinde kilise de faaliyetine devam ediyor.
 
Yabancı uyruklu görevliler var, İncil dağıtıyorlar. Biz bunlardan rahatsız değiliz ancak misyonerliğe serbestlik getirilirken Müslümanlara da hakları verilmeli. Osmanlı döneminde de gayrimüslimler vardı. Ancak Bir yandan misyonerlik faaliyetlerine izin verilirken bir yandan da çocuklara Kur’an eğitiminin önündeki 12 yaş engeli haksızlık” dedi.
 
SÜMELA’DA AYİN HAZIRLIĞI
 
Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle Sümela Manastırı’nda   Hz. Meryem’in vefatının yıldönümü olan 15 Ağustos’ta Rum Patriği’nin yöneteceği bir ayin yapılması planlanıyor. Geçtiğimiz yıllarda provokatif olaylara sahne olan ayine bu yıl Yunanistan’dan binlerce kişinin geleceği ifade ediliyor.
 
yeniakit