Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP Bağcılar 3'ncü Olağan İlçe Kongresine katıldı. Konuşmasında, DTP'ye eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan, "Patnos'ta, Pervari'de kimin aklına gelirde ordaki okullarda bilgisayar eğitimi olsun. Okul yoktuki doğru dürüst bilgisayar eğitim olsun. Git Şemdinli'ye Yüksekova'ya Çukurca'ya bunu görürsün. O bölgelerin istismarını yapanlar önce bu atılan adımları görmek zorundalar. İşlerine gelmez görmezler. Niçin? Çünkü oralara hizmeti istemiyorlardı.Ama AK Parti ile oralara hizmet gidince bunların dengeleri değişti.Çünkü orada yaşayan vatandaşın okuma yazmadan tutunuzda dünyayla buluşunca dünya ile hızlandırılmış internet ağıyla buluşunca bunların hesapları alt üst oldu"diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, görev süreleri boyunca yaptıkları yatırımları anlatarak, Güneydoğu'da geçen hafta açılan iki hastaneyi bu hizmetlere örnek olarak gösterdi. Erdoğan, "Ülkemizin her yerinde istediğimiz gibi hastaneler yoktu. Mesela Hakkari'de doğru dürüst bir hastane yoktu. Ama geçen hafta bir tanesi Yüksekovada bir tanesi Hakkaride olmak üzere iki hastane açtım. Şimdi soruyorum bu anlayışla orada yaşayan benim Kürt kökenli vatandaşıma verdiğimiz değerin en güzel ifadesi değil midir? Bizi kimse bu ülkede vatandaşlarımızın arasında ayırım yapmak veya, şu etnik kökenden şu etnik kökenden uzak diye gösterme yarışına girenler aldanırlar. Çünkü biz Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle Abhazıyla hangi etnik kökenden olursa olsun bütün vatandaşlarımızı "Yaradılanı yaradandan ötürü seven" bir anlayışla seviyoruz. Bizim kitabımızda asla etnik milliyetçilik yok. Bizim kitabımızda bölgesel milliyetçilik yok. İstanbul neyse Hakkaride, Muşta, Bitliste, Ağrıda odur. Değişik bir şey yok. Biz böyle bakacağız. Ve bunun içinde açılan makası kapatmaya gayret ediyoruz. Oradaki vatandaşlarımın kimlik siyaseti yapmak suretiyle istismar edenlere sesleniyorum. Bu istismarı bırakında elinizdeki belediyelerle oraalarda yaşayan vatandaşlarımı pislik içinde yaşatmaktan kurtarın. Ama inanıyorum ki benim vatandaşlarım 29 Martta bu pisliklerden de evelallah kararını verecek kurtulacaktır. Çünkü biz modern şehirler istiyoruz. Benim orada yaşayan Kürt kökenli vatandaşım içinde pislikler akan bir şehirde yaşayamaz. Kimsede onu onlara mahkum etme hakkına sahip değil. Bunların ufku bu. Bunların vatandaşa hizmet diye bir anlayışı yok. Sadece kimlik siyaseti yaparak bunun üzerinden oy devşirmeye çalışıyorlar. 29 Mart aynı zamanda onunda cevabı olacaktır"diye konuştu.

" BİZ NE OBAMA'YIZ NE BUSH'UZ. BİZ BİZİZ"

Terör örgütü PKK'nın şehirlerdeki molotof kokteylli saldırılarına da değinen Erdoğan "Görüyorsunuz terör örgütü burdada rahat durmuyor. O canım air conditionlu pırıl pırıl kendi mahallesine gelen otobüsleri yakacak kadar bunlar insanlıktan nasipsiz"şeklinde konuştu. Erdoğan, PKK'nin yandaşları tarafından terör örgütü ilan edilmediğinin altını çizerek"Kalkıpta bunların yandaşı olanlar bunlara "ne yapıyorsunuz siz". Biz sizi terörist ilan ediyoruz diyemiyor. Sorduğunuz zamanda kolay değil diyorlar. Eğer halk terörle arasına mesafe koyarsa şunu bilelimki terör zafiyete yenilir. Ama terörle araya mesafeyi koyacağız. Ve milletimizi devletimizle barışık hale getireceğiz. Onun için yola çıkarken tek millet tek bayrak tek vatan tek devlet dedik. Bunu kabullenemeyeceksin de neyi kabulleneceksin. 81 vilayette toplu konut inşaatlarımız var. Ama bakıyorsunuz bazı yerlerde terör örgütleri müteahitlerin önünü kesiyor. Bunların yandaşları bu ülkeyi sevdiklerini söylüyor. Eğer seviyorsanız gidin bunları durdurun. Şimdi bazıları yazıyor gazetelerinde. Biraz sıkılır insanlar güya biz iktidara gelirken Obama gibi gelmişiz. Şimdi Bush olmuşuz. Sevsinler seni yazıklar olsun. Biz ne Obama'yız ne Bush'uz. Biz biziz. Bizi kimse birilerine benzetmesin. Herkesi kendi atmosferinde değerlendirsinler. Biz nasıl bir Türkiye'nin iktidarı olduk herşey ortada. Obama bir siyahi bir zenci, ABD'de siyah-beyaz ayrımlarının yapıldığı o dönemlerde bir zenci olimpiyatlarda zaferi kazandığı zaman sırtına ABD bayrağı alıp zafer turu atardı. Acaba Türkiye'de şu anda Obama'ya zafer mektupları yazan telgraflar yazan terör örgütü liderleri bu ülkede Türk bayrağını omuzlarına alıp koşabildiler mi ? Soruyorum sizlere. Koşamadılar. Bununla birşeyi ortaya koymak istiyorum. Obama- Bush benzetmesi yapanlar ufka iyi baksınlar. Başlarını ellerinin arasına alıp düşünsünler ve ne Tayyip Erdoğan odur budur. Lokman Lokman'dır. Kadir Topbaş Kadir Topbaş'tır. Bu böyle bilinmelidir"şeklinde konuştu

DOĞALGAZ ZAMMI

Doğalgaza gelen %22'lik zamla ilgili eleştirilere de değinen Erdoğan, "Doğalgazla ilgili bir zam olayı gündeme düşürüldü ve muhalefet bunu eleştirmeye başladı. Eleştirirler haklarıdır. Her zaman söylüyorum. Bunlarda sorumluluk yok. Bizden kaynaklanmayan zamlar var. Yurtdışından aldığımız petrol, dogalgaz, elektrikte bir zam oluyorsa bizim bunu durdurma imkanımız yok. Bunu devletin kasasından ödeyecek güce Türkiye sahip değil. 5 yıl bu ülkede elektriğe zam yapmayan AK Parti iktidarıydı. Niye çünkü imkanlar müsaitti zam yapmadık. Ama şimdi zam yapmak zorunda kaldık. Çünkü İran ve Rusya'dan aldığımız doğalgazın yansımasıdır. Eğer biz buraya zam yapmayıp devletin kasasından demeye kalkarsak bu başka alanlara yansıyacak. Veya biz halkımızı aldatalım mı? Karşılıksız paramı basalım. Bizden öncekilerin böyle huyları vardı. Biz ne aldatan ne aldanan olacağız. Gerçek neyse onu yapacağız. Doğalgaz olayındaki gerçek budur. Ama şu anda doğalgaz fiyatı düştü. Petrol fiyatı düştü. Mart, Nisan dönemlerinde de düşüşün orda olduğunu göreceksiniz. Oraya yansıyacak. Bizde kesinlikle halkımızı aldatkmak olmaz ve ben bir seçim arefesinde seçime 5 ay kala intihar edermiyim ya? Eğer bizden önceki partiler gibi düşünsem seçim var diye zam yapmazdık. Öbür tarafta ülkemin sorunu var. Bunu düşünmek durumundayım. Burada basit hesaplar yapılmaz. Buna popülizm denir. Böyle bir popülizmi ben yapmam"şeklinde konuştu.

Anayasayı değiştir diye bağıran partiliye "Sevgili kardeşim davulun sesi uzaktan bana çok hoş geliyor. Biraz sabır. Anayasayı değiştirmek 10 ve 42 maddeyle ilgili. Anayasa değişmedi mi? Değişti sonra ne olduğunu görmediniz mi. Hesapları iyi yapacağız ve germeden gerdirmeden yere sağlam basmak suretiyle geleceğe yürüyeceğiz. Sabır sabır sabır. Bir meyve olgunlaştığı zaman onu yiyeceksinki tadını alasın. Hamken yenmez"karşılığını verdi.

DHA