Irak'ın kuzey kesimine düzenlenen son hava harekatında terör örgütünün sözde silahlı kanadı sorumlusu Suriye uyruklu Behoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in ağır yaralandığı bildirildi.


Terör örgütü PKK'nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla teröristlere yönelik Türkiye'nin iç kesimlerindeki operasyonlar sürerken, Irak'ın kuzeyine yönelik de zaman zaman hava harekatı yapılıyor.

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığında kalkan savaş uçaklarınca yapılan son hava harekatında terör örgütü PKK'nın ağır kayıplar verdiği öğrenildi.

Yerel kaynaklar, son hava harekatında Zap bölgesinin yoğun bir şekilde havadan bombalandığını ve Oramar mevkisinde terör örgütü PKK'nın sözde silahlı kanadı sorumlusu Fehman Hüseyin'in ağır yaralandığını bildirdiler.

Teröristin Oramar mevkisinde yapılan ilk tedavisinden sonra kayıplara karıştığını kaydeden yerel kaynaklar, ağır yaralı teröristin ölmüş olabileceğini de belirttiler.

Bir haftada 36 terörist öldürüldü

10-16 Temmuz 2008 tarihleri arasında teröristlere yönelik devam eden operasyonlarda 36 terörist etkisiz hale getirildi. 4 terörist teslim olurken, 2 terörist de sağ olarak ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde yer alan ´Terörle Mücadele Haftalık Durum´ bölümünde yaptığı açıklamada 10-16 Temmuz 2008 tarihleri arasında başta Şırnak ve Hakkari olmak üzere PKK´ya karşı düzenlenen ve halen devam eden operasyonlarda 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 4 teröristin teslim olduğunu ve 2 teröristin de sağ olarak ele geçirildiğini açıkladı. Şırnak İncebel Dağları ile Hakkari Buzul Dağları bölgesinde düzenlenen operasyonların sonucunda ise aralarında 2 üst düzey sorumlunun da bulunduğu 33 terörist etkisiz hale getirildi. Hakkari´de devam eden operasyona aralarında bordo berelilerin de bulunduğu 2 bin askerin katılıyor. 10-16 Temmuz 2008 tarihleri arasında Şırnak´ın Silopi ve Beştüşsebap İlçeleri´nde çıkan çatışmalarda 3 asker, Tunceli´de önceden döşenen mayının patlatılması sonucu 2 asker olmak üzere toplam 5 asker oldu.

ŞIRNAK VE HAKKARİ´DE 33 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

11 Temmuz 2008 tarihinde güvenlik güçlerinin Şırnak İncebel Dağları bölgesinde hava destekli 4 gün boyunca bölgede devam eden operasyonda 22 teröristin etkisiz hale getirildiğini etkisiz hale getirildi

13 Temmuz 2008 tarihinde ise Hakkari Buzul Dağları bölgesinde başlayan ve halen devam ettiği bildirilen Hava Kuvvetleri ve silahlı helikopterlerin de kullanıldığı operasyonda, 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Aynı günde Tunceli´nin Ovacık İlçesi kırsal bölgesinde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada ise 2 terörist öldürüldü. Diyarbakır´ın Kulp İlçesi dağlık arazi kesiminde 15 Temmuz 2008 tarihinde yapılan arama-tarama faaliyetleri sırasında daha önce girilen çatışmada öldüğü bildirilen 1 terörist cesedi bulundu

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLER ARASINDA ÜST DÜZEY 2 SORUMLU BULUNUYOR

Şırnak İncebel Dağları bölgesindeki operasoynların sonucunda öldürülen 22 teröristen birinin PKK´nın üst düzey sorumlusu olduğu öğrenildi.

Hakkari Buzul Dağları bölgesinde 3 gün önce başlatılan operasyonlar devam ederken, öldürülen 11 teröristten birinin, terör örgütü PKK'nın sözde bölge sorumlusu olduğu belirtildi. Operasyonlarda sözde bölge sorumlusu Fetih Şarlatan'ın ölü ele geçirildiği ve bölgedeki operasyonların da halen devam ettiği belirtildi.

4 TERÖRİST TESLİM OLDU, 2 TERÖRİST SAĞ YAKALANDI

Yapılan açıklamada hafta içerisinde 4 teröristin terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğu, 2 teröristin de çıkan çatışmalarda sağ olarak ele geçirildiği bildirildi. Hakkari´nin Şemdinli İlçesi´nde 1, Hatay´ın Reyhanlı İlçesi´nde 1 terörist ve Şanlıurfa´nın Şuruç İlçesi´nde 2 olmak üzere toplam 4 terörist terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Diyarbakır´ın Kulp ve Çermik İlçeleri´nde çıkan çatışmada 1´i yaralı 2 teröristin sağ olarak yakalandığı açıklandı.

2 BİN MEHMETÇİK OPERASYONA KATILDI

11 teröristin öldürüldüğü Hakkari Buzul Dağları bölgesinde 50 kişilik PKK'lı terörist grubun tespit edilmesi üzerine bordo berelilerin de bulunduğu yaklaşık 2 bin Mehmetçik operasyona katıldı. Timlere Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı ile Yüksekova 21'inci Sınır Jandarma Tuğay Komutanlığı'ndan havalanan helikopterler de sürekli destek verdiği öğrnildi.

5 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

10-16 Temmuz 2008 tarihleri arasında güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK´ya yönelik sürdürdüğü operasyonlarda 36 terörist öldürüldü. Şırnak´ın Silopi ve Beştüşşebap İlçeleri´nde çıkan çatışmalarda 3 asker, Tunceli´de ise uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu 2 asker şehit oldu