Alınan bilgiye göre Bingöl'ün tanınmış işadamlarından Abdullah Tuz, dün akşam Adaklı ilçesine bağlı Ferez Köyü'nde teravih namazını kıldıktan sonra terör örgütü PKK tarafından kaçırıldı.
 
AK Parti Bingöl Yönetim Kurulu Üyesi Tuz, Ferez Köyü yakınında bulunan ve PKK'nın kullandığı Karacehennem Ormanları civarındaki inşaatını incelemeye gitti. İşadamı Tuz'un inşaattan dönmemesi üzerine söz konusu alana giden yakınları, durumu jandarmaya haber verdi. İnşaat alanına gelen jandarma ekipleri yapılan çalışmadan sonra işadamı Abdullah Tuz'un bulunması için operasyon başlattı. Abdullah Tuz'un Bingöl'de 'Tuna Orman Ürünleri İthalat, İhracat ve Limited Şirketi'nin bulunduğu, ayrıca kentte mobilya malzeme ve hammaddesi sattığı belirtildi. İstanbul'da mobilya üretimi yapan Abdullah Tuz'un İstanbul Modako Mobilyacılar Sitesi'nde de mobilya mağazası olduğu, para için kaçırılmış olabileceği üzerinde durulduğu ifade edildi. Evli ve 6 çocuk babası Abdullah Tuz'un büyük oğlu İsmail Tuz, AK Parti Bingöl teşkilatında yönetim kurulu üyesi.
 
Örgüt, Bingöl'ün Genç -Lice karayolunda mermer ocakları bulunan Diyarbakırlı işadamlarına da geçtiğimiz günlerde zarar vermişti. Diyarbakır Hani, Lice ve Kulp ilçesindeki mermer ocaklarını basan örgüt, araçları ateşe vermişti. 
 
PKK AK PARTİLİ BAŞKANIN OĞLUNU DA KAÇIRMIŞTI 
Terör örgütü PKK 12 Haziran seçimleri öncesi AK Partili Hazro ilçesi belediye başkanının oğlu ve AK Parti ilçe ikinci başkanı Fuat Mehmetoğlu'nu da kaçırmıştı. Terör örgütü, başkanın AK Parti'den istifa etmesi halinde oğlunu serbest bırakacağını belirtmiş bunun üzerine AK Parti'nin Diyarbakır'da seçimle kazanılan tek belediye başkanı olan Fetullah Mehmetoğlu istifa etmiş ve BDP'ye geçebileceğini söylemişti. Terör örgütü bunun üzerine kaçırdığı Fuat Mehmetoğlu'nu serbest bırakmıştı. Terör örgütü son olarak Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir astsubay, bir uzman çavuş ve bir sağlık teknisyenini kaçırmıştı.