Heyetle iki saat görüşen Barzani, Kürtlerin birbirlerini anlaması ve birbirlerine değer vererek, ilişkilerini bu çerçevede geliştirmesi gerektiğini söyledi. Barzani, sorunun demokratik yollarla ve diyalogla çözülmesi için her türlü yardıma hazır olduklarını belirtti.

"Askeri seçenek yok"
Barzani, PKK"ya yönelik bölgede askeri seçeneği düşünmediklerini, savaşla, çatışma ile sorunun çözüleceğine de inanmadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“Kürtlerin kendi aralarındaki kavga artık tarihte kaldı. Kürtler arası çatışma artık bizim için stratejik bir konu ve kırmızı çizgimizdir. Kan dökülmesi artık mümkün değildir. Kürt sorunu güvenlik ve terör sorun değil, siyasi bir sorundur. Kürtlerin demokratik istekleri barışçıl yönden çözülmeli. Bu yönlü çözüm Türkiye"ye zarar vermez. Çözüm, ancak onurlu bir barışla sağlanabilir. Bunun için tarafların karşılıklı iradesi gerekir. Sorunu doğru tanımlamak için diyalog şart.”
Barzani, DTP heyetinin, “PKK"yı Kuzey Irak"tan çıkarma planı var mı, siz bu planın neresindesiniz?” sorusuna ise, “Böyle bir plan yok” yanıtını verdi.
Süleymaniye"de bugün Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile görüşme yapacağı açıklanan DTP heyeti, Talabani"nin Bağdat"a gitmesi nedeniyle sıkıntı yaşadı. Talabani, DTP heyetini önce Bağdat"a çağırdı. Daha sonra görüşme tekrar Süleymaniye"ye kaydırıldı.

PKK"lı partililere gözaltı
DTP heyeti, Erbil"de PKK"nın Kuzey Irak"taki legal yapılanması olan Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (PÇDK) heyetiyle de görüştü. DTP"lilerin PÇDK"nın Erbil sorumlularıyla görüştüğü saatlerde, Süleymaniye"de düzenlenen operasyonlarda 20 PÇDK"lı gözaltına alındı.