Ankara; Bağdat ve Erbil'e de "teröre müsaade etme" mesajı verdi.  
 
Türkiye, terörle dört bir koldan mücadelede etmeye kararlı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Türkiye'nin kaynaklarını yok eden terörle mücadele için kararlılıkla ve azimle mücadele edileceğini açıkladı.
18 Ağustos'taki Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan kararlar tek tek hayata geçiriliyor. Kuzey Irak'a peş peşe hava harekatları düzenleyen Türkiye, diplomasi atağına kalkarak terör örgütünün yurt dışındaki bağlantılarını koparmayı amaçlıyor. Ankara, Kuzey Irak bölgesel yönetimi üzerinde de baskısını artırıyor.
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilge ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu Doğu ve Güneydoğu'ya adeta çıkarma yaptı.
Malatya, Diyarbakır, Siirt, Şırnak, Batman, Hakkari ve Van'da birlikleri tek tek denetleyen Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları, eksiklikleri yerinde gördü, terörle mücadele eden askerlere moral verdi. Genelkurmay başkanı ve kuvvet komutanları bölgedeki valileri de ziyaret ederek, son gelişmeleri değerlendirdi.
Bir yandan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının bölgedeki denetimleri sürerken, sınırda hareketli günler yaşanıyor.
Irak sınırındaki birliklere askeri sevkiyat yapılıyor.
Türkiye'nin "Terörle mücadele atağı" sadece bununla kalmadı. Genelkurmay Başkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı'nın eş güdüm çerçevesinde başlattığı çalışmalar çerçevesinde diplomatik atak da başlatıldı.
Ankara, Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani'nin PKK'ya yaptığı çağrıları da yeterli bulmadı.
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nu Bağdat ve Erbil'e gönderdi. Sinirlioğlu; Irak'ın Başkenti Bağdat'a ve oradan da Erbil'e geçerek, Türkiye'nin terör örgütüyle sonuna kadar mücadelede kararlı olduğunu aktardı. Terör örgütünün destek kanallarının kapatılması için girişimlerde bulunan Sinirlioğlu, Irak ve Erbil'e "PKK'yı tasfiye edin" diyerek terör örgütünün Kuzey Irak'taki varlığının sona erdirilmesi konusunda kararlı olduğu mesajını net olarak iletilecek.