PKK ’nın önümüzdeki dönemde özellikle metropollerde asker, polis, itfaiyeci, acil tıp teknisyeni gibi kamu görevlilerinin üniformalarını giyerek eylem gerçekleştirmeyi planlandığı rapor edildi. Toplumsal olaylarda üniformalı kıyafetlerle gerçekleştirilecek eylemlerle halkla olaylara müdahale etmek isteyen güvenlik görevlilerinin karşı karşıya getirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Aynı istihbarat raporunda örgütün önümüzdeki günlerde ormanlık alanlarda yangın çıkarmayı planladığına da yer verildi. Örgütün polis ve askere yönelik saldırı emirlerini yenilediğine dikkat çekilen raporda, servis güzergahları ile toplu gidişlerde yol güvenliği alınması istenirken şu çarpıcı ifade kullanıldı: "Tereddüt göstermeden her türlü hedefe eylem yapılabilir."

Ayrıca Şemdinli ile ilgili yeni saldırı planlarının yapıldığı da istihbarat notlarına yansıdı.

Öte yandan Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan da bugünkü köşe yazısında "bayrama dikkat" diyerek terör örgütü PKK'nın yeni eylem planına dikkat çekti. "Şemdinli'de beklemediği bir darbe yiyen örgüt hırçınlaşıyor. Önce Foça saldırısını yapan, arkasından da vekil kaçıran örgüt şimdi yeni eylem hazırlığı içinde" diyen Arslan, "Ankara'ya akan istihbaratlara göre bayramda, turistik bölgelerde bomba patlatılacak. Örgüt yöneticilerinin kendi medyalarına yaptıkları açıklamaları düşünürsek bu istihbaratı ciddiye almakta fayda var. Aman dikkat!" ifadelerini kullandı.