Hakkâri'nin Şemdinli ilçesi kırsalında yapılan arama tarama faaliyeti sırasında bulunan 2 ceset, kimlik tespiti için önce Şemdinli Devlet Hastanesi'ne, oradan da Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. İddiaya göre, PKK, Kazan Vadisi'nde büyük kayıp verince örgüt içinde muhalif sesler yükselmeye başladı. Bazı militanlar Kazan Vadisi'ne gitmeyi reddetti. Bunun üzerine militanların gözü önünde infazlar yapıldı. Güzel Konak ile Aktütün arasında terör olaylarından dolayı daha önce boşaltılmış köylerden birinde gerçekleştirilen infazlar telsiz konuşmalarına da yansıdı. Terör örgütü tarafından yeni saldırılar için Kazan'da görevlendirilen M.A. isimli militan da geçtiğimiz hafta kaçarak Hantepe Karakolu'na teslim olmuştu.

Kazan'daki çatışmalarda yaralandıktan sonra Beytüşşebap tarafına kaçan terör örgütünün sözde grup komutanı 'Bürusk' kod adlı teröristin, yaşanan başarısızlığı bazı militanların üstüne yıkarak onları infaz ettiği ileri sürülüyor. 'Zozan' kod adlı Rabia Kaya isimli terör örgütü mensubunun, infaz edilen militanlar arasında yer aldığı belirtiliyor. 2003 yılında örgüte katılan Kaya'nın, 'Murat' ve 'Andok' kod adlı teröristlerin tacizine uğradığı, "Sizi yukarıya rapor edeceğim." demesi üzerine söz konusu şahıslar tarafından Kato'nun Çeltik bölgesinde öldürüldüğü kaydedildi. Kaya'ya ait cesedin daha sonra Armutlu bölgesine götürülerek askerle girilen çatışmada öldürüldüğü imajı verildiği belirtildi.

Hakkâri'nin Çukurca ilçesindeki Kazan ve Belat vadilerine güvenlik güçlerinin ekim ayında düzenlediği operasyonda PKK büyük zayiat vermişti. 11 kilometre uzunluğundaki vadiyi karış karış tarayan komandolar, 100'den fazla teröristi etkisiz hale getirdi. Bu durum örgüt içinde büyük sarsıntıya yol açtı. Zayiatların teröristlerin gözünü korkuttuğu, bu sebeple yeni saldırılar için Kazan'a görevlendirilen üyelerin paniklediği kaydedildi. Terör örgütü tarafından yeni saldırılar için Kazan Vadisi'ne gönderilen M.A. isimli militan da geçtiğimiz hafta kaçarak Hantepe Karakolu'na teslim olmuştu.

Bölgede yeniden hâkimiyet kurmak isteyen PKK'nın Çukurca kırsalına 7 grup gönderdiği öğrenildi. Alınan bilgilere göre, bu gruplar, yiyecek bulma ve barınma sıkıntısı çektikleri için köylere dadandı. Kavaklı kampı civarlarında bulunan köylere sürekli baskınlar düzenleyen militanların köylülerden zorla yiyecek temin etmeye çalıştığı belirtiliyor. (Zaman)