Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda terörle mücadeledeki kararlılıklarını vurguladı. Büyükanıt, “Bize bu acıları yaşatanlara, o acıları hayal bile edemeyecekleri bir yoğunlukta yaşatacağız” dedi.

Genelkurmay Başkanı mesajında, Cumhuriyet"e ve onun kazanımlarına yönelik saldırıların yoğunluk kazandığına dikkat çekti. Bölücülüğün yarattığı terörün son dönemdeki saldırılarla Türk ulusunu yasa boğduğunu kaydeden Genelkurmay Başkanı, kahraman şehitlerin acısının, Türk Silahlı Kuvvetleri"nin mücadele azmini artırdığını vurguladı.

Orgeneral Büyükanıt, Türk Silahlı Kuvvetleri"nin, bölücülük karşısında Cumhuriyet"in ulus devlet yapısının teminatı olmaya devam edeceğini söyledi.
Laikliği de unutmadı

İrtica tehdidine de değinen Genelkurmay Başkanı, “Unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti"nin temel ve vazgeçilmez değeri olan "laiklik" ilkesinin en güçlü savunucusu, yine yüce ulusumuzun kendisidir ve biz onun hizmetkarıyız” dedi. Büyükanıt mesajını, “Ne Mutlu Türk"üm diyene” sözleri ile bitirdi.

Kaynak: