Kanlı örgütünün elebaşlarından Cemil Bayık “Türkiye ve ABD, PKK"nın tasfiyesi için anlaştı. K. Irak"taki Kürt yönetimi de PKK"yı silah bırakmaya ve teslim olmaya zorluyor” dedi

Kanlı terör örgütünün sözde yürütme konseyi başkan yardımcısı Cemil Bayık Almanya"da yayın yapan Özgür Gündem gazetesine açıklamalar yaptı.

Bayık"ın, Mesut Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Celal Talabani liderliğindeki Irak Kürdistan Yurtseverler Partisi"ni (KYP) suçladığı açıklamalarından satır başları şöyle:

TÜRKİYE AMACINA ULAŞTI

PKK"yı tasfiye etmeye çalışan Türkiye amacına ulaştı. En son ABD Başkanı, PKK"nın 'ABD"nin de, Irak"ın da düşmanı" olduğunu söyledi. İki devletin genelkurmayları arasında istihbarat için bir mekanizmanın oluşturulacağını açıkladı. Irak"taki en üst ABD komutanının bu mekanizmada yer alacağını belirtti.

TÜRKİYE-ABD ANLAŞTI

Türkiye, Irak ve Kuzey Irak"ta istikrarsızlık yaratmayacak, KDP ve KYP"yi hedeflemeyecektir. Sadece PKK"ya yönelecektir. Bunun karşılığında da ABD, Irak, KYP ve KDP"yi de kullanarak Türkiye"ye PKK"nın tasfiyesinde destek sunacaktır. Bu konuda anlaştıkları çok net olarak görülüyor.

TASFİYE SÜRECİ BAŞLADI

Türkiye, PKK"nın ortadan kaldırılması için ABD, KDP ve KYP"nin PKK"ya yönelik saldırılara askeri olarak bizzat katılmaları istedi. Bush-Erdoğan görüşmesinin ardından AB"nin de Türkiye"yi haklı gördüğünü açıklaması üzerine PKK"nın tasfiyesine yönelik saldırılara ortak olacakları bir süreç başladı. KDP ve KYP"nin “Mahmur kampı üzerindeki baskıları artırması, PÇDK"-nın (PKK güdümünde Kuzey Irak"ta faaliyet gösteren parti) bürolarını kapatması, yaralılarımızın tedavisinin engellenmesi ve Kuzey Irak"taki hareket imkanını ortadan kaldırması” da sürecin başladığını gösteren tavırlardır.

KURBANLIK KOYUN OLACAĞIZ

Koşulsuz ve zamansız ateşkes ilan etmemizi ve silahları bırakmamızı istiyorlar. Açıkça bizi teslim olmaya zorluyorlar. KDP ve KYP de askerlerin teslimi ve Türkiye-ABD görüşmesinden sonra birden bire tutum değiştirdi. Onlar da teslim olmamız ve imhamız anlamına gelecek silah bırakmayı istiyor. Bizi kurbanlık koyun yapmaya çalışıyorlar. "PKK, Kürt halkına zarar veriyor. Koşulsuz silah bırakmaz, ateşkes ilan etmezse pişman olacak" gibi açıklamalar yaparak PKK"nın tasfiyesinde yer alacaklarını ortaya koyuyorlar.

CEMİL BAYIK KİMDİR?

PKK'yı yöneten 12 isimden biri olan Cemil Bayık 1951 Elazığ-Hazar doğumlu. PKK"nın 18 kurucusundan biri. Örgütün askeri kanadı ARGK"nın başında ve İran bağlantılarını sağlıyor. PKK"nın iki numaralı ismi. Kod adı "Cuma". Murat Karayılan ile güç mücadelesi içinde. Öcalan, ifadesinde Cemil Bayık"ı şöyle anlatıyor: “Askeri ve pratik alanda zayıftır. Genelde cephe gerisinde kalır. 1992"de bir mağarada 17 militanı yaralı oldukları ve ele geçmemeleri için öldürtmüştü...”
Şemdin Sakık ise “Askeri yönü zayıf, örgütleme yönü güçlüdür. Diplomasi ve kadro yetiştirme konusunda tecrübelidir” dediği Bayık"ın, bir diğer özelliğine de dikkat çekiyor: “Apo"nun rezaletlerine göz yumar.”

Kaynak: Vatan