Hakkari-Çukurca karayolunda 8 askerin şehit düştüğü saldırının perde arkası aralanmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, saldırıyı PKK'nın 'derin isimlerinden' Dr. Bahoz Erdal kod adlı 'Fehman Hüseyin grubu' gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 kişilik terörist grup bir hafta boyunca geceleri yola mayın döşemek için çalıştı. 'Ağaçdibi' mevkiindeki hain tuzak; 'Bahoz'a bağlı Murat, Umut, Cudi, Andok, Hebat ve Botan kod adlı PKK'lılar tarafından kuruldu. İlk saldırı sahur sonrası Çukurca'dan Hakkari'ye doğru yola çıkan konvoya yapıldı. Saldırıdan sonra askerî birlikler, Hakkari merkezden yardım istedi. Bölgeye intikal eden birlik, Bahoz'un tuzağına düştü. Askerlerin büyük bölümü ikinci saldırıda şehit düştü. 
 
Zaman gazetesinden İbrahim Doğan'ın haberine göre, Fehman Hüseyin'in, yabancı devletlerin istihbarat örgütleriyle ilişkide olduğu daha önce gündeme gelmişti. Bahoz kod adlı örgüt yöneticisinin, ekibine "Arazi boş, istediğinizi yapın." diye talimat verdiği iddia ediliyor. Hüseyin, Hakkari bölgesindeki saldırıların neredeyse tamamından sorumlu tutuluyor. Hakkari Vali Yardımcısı Edip Çakıcı'ya düzenlenen bombalı saldırının arkasında da bu ekip bulunuyor. Kritik dönemlerde ortaya çıkan 'Bahoz', Geçitli, Dağlıca ve Aktütün saldırılarının da talimatlarını vermişti. 
 
Çukurca yolundaki bombaların, geceleri birkaç saatlik çalışma sonucunda döşenmiş olduğu tahmin ediliyor. Peynir bidonlarının içinde taşınan, en az 20 kilodan oluşan bombalar ise A-4 tipinde. Farklı noktalara yerleştirilen bombaların aynı anda patlaması için aralarına 3 kilometrelik kablo çekilmiş. Çukurca yolundaki saldırıda 100 kilo civarında patlayıcı kullanıldığı tahmin ediliyor. Telsiz düzeneği üzerinden gerçekleştirilen saldırı yaklaşık 200 metre mesafeden yapılmış. İlk saldırıdan sonra bölgeye helikopter desteği de gönderilmiş, ancak arazi sarp olduğundan helikopter etkili olamamış. (Zaman)