Asker ve korucuların güvenlik noktasında uzun süre yol ve kimlik kontrolü yapan PKK'lılar, dün örgüte yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı aracılığıyla üç kişinin ellerinde olduğunu açıkladı.
 
Zaman gazetesinden İsmail Avcı ise, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2 asker ile 1 sağlık tekninisyeni kaçıran PKK’lıların, 'korucu' kıyafeti giydiğini iddia etti.
 
Haberde şöyle deniyor:
Diyarbakır'ın Kocaköy, Hani ve Lice üçgeninde bulunan Fis Ovası, terör örgütünün geçiş noktası olarak biliniyor. İki asker ile 1 sağlık teknisyeninin kaçırıldığı olayda, güvenlik noktasında hiçbir köy korucusunun olmaması ya da o gün nöbet tutmamaları dikkat çekiyor. PKK mensuplarının yol kontrolüne tanıklık eden bir vatandaş, teröristlerin 4 kişi olduklarını ve köy korucularının kılığına girdiklerini söyledi. Diyarbakır'ın Hani ilçesinden Kocaköy ilçesine gelirken, güvenlik noktasında iki aracı durmuş vaziyette gördüğünü anlatan görgü tanığı, "Yolun sağ ve solunda 2'şer olmak üzere toplam 4 kişi vardı. Araçların içindekilere baktıktan sonra el işareti yaparak 'devam edin' dediler. Şüphelenerek 156'yı aradım. Jandarma bize 'Orayı derhal terk edin' dedi." dedi. Görgü tanığı, yolun sağında ve solunda bulunan kişilerin daha sonra ormanlık alana girerek gözden kaybolduğunu dile getiriyor.
 
‘ASKERİ OPERASYONLAR DURSUN’
Bu arada PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, örgütten yapılan açıklamada, askeri operasyonlar sürdüğü müddetçe bu tür olayların yaşanabileceği belirtildi.