Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Kuruca köyünde yaşayan Osman Barışel’in amcası Selami Barışel, yeğenin Malazgirt İmam Hatip Lisesi birinci sınıfta okuduğunu ve arkadaşlarıyla yaptığı kavga sonucu disiplin kurulu kararı ile okuldan uzaklaştırıldığını söyledi. Yeğeninin bu olaydan sonra dağa çıktığını belirten Selami Barışel, yeğeninin yaşının küçük olması sebebiyle örgüt tarafından gönderilmesinin sevindirici olduğunu vurguladı.

Yeğeninin değer çocuklar için de bir vesile olması temennisinde bulunan Barışel, “Yeğenimin yaşı küçüktü. Geri geldiğine gerçekten çok sevindik. Umarız yaşı küçük olan tüm çocuklar geri gelir. Osman yaklaşık 1,5 ay önce okulda uzaklaştırıldıktan sonra babasına yazdığı mesajla gidip örgüte katılacağını bildirmişti. Giderken de babasına bir mesajla, ‘Gidiyorum’ demişti. Ondan sonra aradık, bir türlü bulamadık. Daha sonra gittiğine dairhaber aldık. Babası, Diyarbakır’da annelerin küçük çocuklarının geri gönderilmesi yönünde başlattıkları eylem kapsamında Ağrı Emniyet Müdürlüğüne müracaat yaptı ancak geri gönderildiğinin haberini önceki gün aldık ve babası Silopi’ye gitti. Şu anda da oradadır. İşlemleri yapıldıktan sonra inşallah bırakırlar” diye konuştu.

Ağabeyinin 6 tane çocuğu olduğunu ve en büyüğünün Osman olduğunu belirten Selami Barışyel, “Yeğenimin gelip tekrar okula başlamasını isteriz. Biz yaklaşık 19 aydan beri başlatılan çözüm sürecini destekliyoruz. Barış sürecinin devam etmesini istiyoruz. Bölgemizdeki herkes istiyor. İnşallah devam eder, bu kan durur. Tek isteğimiz budur” dedi.

Osman’ın amcasının oğlu Sırrı Barışel ise, “Osman’ın geri gönderilmesine çok sevindik. Biz istiyoruz ki bütün küçük çocuklar geri gönderilsin. Analar ağlamasın, kan dökülmesin istiyoruz. Barış süreci devam ediyor. Barışın devam etmesini isteriz. Buralarda artık kan dökülmesin, analar ağlamasın diye başlatılan barış sürecinin olumlu geçtiğini söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Osman Barışel’in 11 yaşındaki kardeşi Davut Barışel ise, ağabeyinin bırakılmasına çok sevindiğini kaydetti. Barışel, “Çok özlemiştim. Küçük yaşlarda kimsenin gitmemesi lazım, zaten götürülmeleri de yanlış olur. Yaşları küçük olan herkesin bırakılmasını istiyorum çünkü analar ağlıyor. Anaların ağlamaması için bırakılsınlar. Bizim gibi yaşı küçük olan çocukların yeri okuldur” diye konuştu.