PKK'nın çatı yapılanması KCK, örgüt mahkemeleri ve Kürtçe ezandan sonra 'para basma' kararı aldı.

Kandil'de numune olarak basılan 'Kürdistan Özerk Parası'nın ön yüzüne 1925'te idam edilen Şeyh Said, arka yüzüne de 1992'de faili meçhul bir cinayette öldürülen Musa Anter'in resmi bulunuyor. İstihbarat kaynakları, KCK'nın, Kandil'de ilk para numunesini de bastığını ve paranın propaganda amaçlı kullanılacağını belirtiyor.

TANITIM ÖCALAN'IN DOĞUM GÜNÜNDE
KCK'nın 'Kürdistan Özerk Parası'nı Türkiye'de doğu bölgeleri başta olmak üzere Irak, İran ve Suriye'de yaşayan Kürtler'e kullandırtmayı amaçladığı kaydediliyor. Propaganda amaçlayan örgüt, para basma kararını da, 25 Mayıs 2007 günü Kongra-Gel tarafından onaylanarak "yürürlüğe" konulan KCK anayasasına dayandırıyor. İstihbarat birimleri, para basma işleminin devam ettiğini, numunelerin hazırlanarak ilgili birimlere iletildiğini belirtiyor. İstihbarat notunda paranın tanıtımının da Öcalan'ın 14 Nisan'daki doğum gününde yapılmasının planladığı kaydedildi.
Örgütünün 'para basma' girişiminin propaganda amaçlı olduğu belirtilirken, bu girişimin 2014 yılında yapılmasının hedeflendiği, ancak örgütle bağlantılı olduğu düşünülen kişi ve kurumların mal varlıklarını dondurmaya yönelik adımların ardından erkene alındığı kaydediliyor. (Milliyet)