İnsan Hakları Derneği (İHD) öncülüğünde Bitlis'in Tatvan ilçesindeki kültür merkezinde bir araya gelen STK temsilcileri barış çağrısı yaptı. Grup adına konuşan BDP Tatvan İlçe Başkanı Mazlum Albay, PKK'nın elinde tutulan 1 kaymakam adayı, 1 uzman çavuş, 2 asker, 1 sağlık personeli ve 3 GSM çalışanının halen serbest bırakılmadığını söyledi.
 
BDP İlçe Başkanı Albay, "Akan kanın durması ve toplumsal kardeşliğe, barışa vesile olması dileği ile PKK'nın elinde bulunan 8 yurttaşımızın bırakılması çağrısında bulunuyoruz." dedi. Bitlis Barosu Başkanı Enis Gül ise, "Bitlis Barosu olarak biz de PKK'ya kaçırılan şahısların serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz." değerlendirmesini yaptı.
 
Açıklamaya İHD, BDP Tatvan ilçe örgütü, Bitlis Barosu, Bitlis KESK bileşenleri, Tatvan Esnaf Sanatkarlar Odası, Tatvan Kurdi-Der, MEYA-DER, Tatvan İmamlar Derneği, Genel-İş Sendikası, Özgür-Der Tatvan şubesi ve tutuklu kişilerin yakınları katıldı.
 
Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç ve sağlık teknisyeni Aytekin Turhan, 9 Temmuz'da Diyarbakır-Bingöl kara yolunda, kız kardeşini görmek için Diyarbakır'a giden kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile Muş'taki ailesinin yanına giden er Aykut Çelik 12 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında kara yolunu kesen PKK'lılar tarafından kaçırılmıştı. 3 GSM çalışanı ise Bitlis'in Tatvan ilçesinde alıkonuldu.
 
zaman