Kuşadası'nda piyasaya sahte altın süren bir kişi gözaltına alındı. Sorgulamasının ardından mahkemeye sevk edilen zanlı tutuklanarak cezaevine konuldu.
Edinilen bilgiye göre; Kuşadası Sağlık Caddesi'nde kuyumculuk yapan Ö.E. isimli bir kişi polise başvurarak, sahte altın satılarak dolandırılmaya çalışıldığı yönünde şikayette bulundu. Kuyumcu Ö.E., işyerine gelen 30-35 yaşlarında iyi giyimli bir bayanın 16.99 gr ağırlığında 14 ayar bir zincir vererek bozdurmak istediğini ve 317 YTL karşılığında zinciri bozduğunu belirterek, dükkan kalabalık olduğu için altının sahte olup olmadığını anlayamadığını söyledi. Kuyumcu Ö.E. , bu olaydan yarım saat sonra 41 yaşındaki T. M. İsimli bir başka kişinin biraz önce bozduğu zincirin aynısından bozdurmak istemesi üzerine şüphelendiğini ve altın zincirleri kuyumcu atölyesinde incelettiğinde sahte olduklarının anlaşıldığını kaydetti.
Kuyumcu Ö.E.'nin şikayeti üzerine zanlı T.M. polis tarafından gözaltına alındı. Sorgulamasının ardından mahkemeye sevk edilen zanlı tutuklanarak Söke Cezaevi'ne konuldu.