Türk basını böyle havalı bekleyişi Madonna ’da bile görmedi! “Özel uçakla gelen Pitbull, konsere çıkmadan sadece 5 dakika içerisinde sorularınızı yanıtlayacak” sözleri imkânsızı yakalamamız için yol gösterse de 10 kişilik basın grubu olarak isyan etmedik; iki saat karavanının önünde bekledik. Saat 21.40 sularında ünlü rapçi gerçekten de teşrif etti.

Pitbull, sadece 5 dakikasını basına ayıracağını söyleyecek kadar ‘snob’ olsa bile sorularımızı yanıtlama konusunda aynı ‘havalı’ tavrı göstermedi. 10 kişilik basın toplantısına “Ya sizi de yordum, kusura bakmayın” diyerek girse de, Pitbull sadece üç soruyu yanıtladı. Cevaplar şöyle:

“Herkes bundan sonra kiminle düet yapacağımı soruyor. Jay-z ve Shakira’yla yaptım. Bundan sonra ölmüş Latin yıldızlarıyla düet yapmak istiyorum. Neyse ki teknoloji buna izin veriyor.
Bunun dışında, yıldızlara her zaman kapım açık...”
“Dünyayı o kadar çok geziyorum ki, ilham kaynağı bulmamam mümkün değil: Her zaman henüz yapamadığım mükemmel single’ın peşindeyim.”
“Bu İstanbul ’la üçüncü randevum. İlk 2010’da geldim, o zaman bir kulüpte sahne almıştım, hiç ünlü değildim; şimdi stadyum dolduruyorum. Bu bağlamda Türkiye benim şöhret olarak büyümemin en canlı örneği. Her yıl konserime daha fazla insan geldi. İkincisi bir sahne, üçüncüsü de Küçükçiflik Parkı. Şöhret oldukça İstanbul ’daki seyircim arttı.”
Pitbull, Murat Boz’la düet yapacağı iddialarını da reddediyor: “Ya ben de bunu duydum. Laf ola beri gele... Türk müziği eminim süperdir ama ne Murat Boz ne de baskası benimle irtibat kurdu.”

Konsere gelince; her ne kadar ‘Pitbull ve apaçiler’ gibi bir ortam beklesek de ünlü rap’çi, kadın erkek, çoluk çocuk herkesi dört saat boyunca coşturdu. Sadece düet yaptıkları yıldızlar Enrique Iglesias, Jlo, Shakira değil; Lenny Kravitz, Kiss ve Guns N’ Roses gibi rock gruplarından da sample’lar kullanan Pitbull, İstanbullulara gerçekten de Pitbull gezegeninde yaşamanın nasıl bir duygu olduğunu gösterdi.

Aslı Barış / Radikal