Daha önce birçok insanın ağır yaralanmasına neden pitbull cinsi köpeğin bu kez hedefinde bir kedi vardı. İstanbul’un Beşiktaş semtinde pitbull cinsi köpek sahibinin gözyaşlarına aldırmadan bir kediyi parçaladı.
 
Sitemiz Grafikeri Eser Postallı bir çekim için gittiği Beşiktaş’ta 15 yaşları civarında bir çocuğun ağlama seslerini duyunca o yöne doğru ilerledi. Gördüğü görüntü karşısında dehşete düşen grafikerimiz, sahibinin yakarışlarına rağmen pitbull cinsi köpeğin yakaladığı kediyi nasıl parçaladığını ve bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğini hatırlatmak amacı ile deklanşöre basıldığında artık çok geçti.
 
Acılar içerisinde ölen kedinin o hali yürek acıtırken daha önce birçok insanında ağır yaralanmasına neden olan pitbull dehşetinin bir türlü sonlanamaması ise endişelere neden oldu.
 
2006 yılında yürürlüğe giren hayvan hakları yasasına göre Pitbull gibi tehlikeli hayvanların üretimi ve satışını engellenmiş, reklamı ve sergilenmesi de yasaklanmıştı. Ancak yasada besleme ile ilgili bir ibare bulunmamasını fırsat bilenlerin varlığı geçen yıl Çevre ve Orman Bakanlığını (şimdiki adı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı) harekete geçirmişti.
 
on5yirmi5.com'da yer alan bilgiye göre, Bakan Veysel Eroğlu, o günlerde yine gündeme gelen Pitbull köpekleriyle ilgili bir açıklama yapmış ve "Çocukları parçalıyor, insanları ısırıyorlar; hatta mafya türü insanlar bu köpekleri kullanarak insanları tehdit edebiliyorlar. Biz hayvanların, sağlıklı ortamlarda yaşamasını destekliyoruz ve hayvan haklarına saygılıyız. Bu nedenle bir çok şehirde hayvan barınakları yaptık. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak bu çalışmada ilk etapta Türkiye’deki sayılarının belirlenmesini gerekiyor. Bir tespit yaptıktan sonra gerekli çalışmaları yapacağız." Demişti. Ardından İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile valiliklere gönderilen genelgeyle Pittbull başta olmak üzere, kanunen üretilmesi ve sahiplendirilmesi yasak olan hayvanların toplatılması, bulunduranlara ceza kesilmesi ve bu tür hayvanların internet üzerinden satışı ve dövüştürülmelerinin engellenmesi öngörülmüştü.
 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ise Türk Veteriner Hekimleri Birliğine bağlı 51 oda başkanlığı ile Tarım İl müdürlüklerine genelge göndererek tüm muayenehane, poliklinik ve hayvan hastanelerinin TBMM'nin kararı doğrultusunda bilgilendirilmesi uyarısında bulunulmuş, bu hayvanların üretilip beslenemeyeceğine ilişkin uyarıların, veteriner hekimler ile petshop sahipleri ve hayvan üretim çiftliklerine tebliğ edildiği, yasağa aykırı davrananların cezalandırılacaklarını bildirdiği belirtilmişti.
 
Pek çok ülke tarafından yasaklanan pitbull cinsi köpekler, para cezasına ve belli yaptırımlara rağmen ne yazık ki beslenmeye ise devam ediyor.
 
Peki pitbull dehşetinin son bulması için daha ne yapmak gerekiyor?